• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Yazıhanlı Kadınlar, İstanbul Ve Bursa’yı Gezdi

Yazıhanlı Kadınlar, İstanbul Ve Bursa’yı Gezdi
Yazıhan Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (YAZDER) yürüttüğü "Üretimde Ben de Varım Projesi" çerçevesinde kursiyerlerini İstanbul ve Bursa illerine geziye...

Yazıhan Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (YAZDER) yürüttüğü "Üretimde Ben de Varım Projesi" çerçevesinde kursiyerlerini İstanbul ve Bursa illerine geziye götürdü.

Yazıhan Belediyesi ve Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte YAZDER tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından finanse edilen "Üretimde Ben de Varım Projesi" kapsamında açılan kurslara ve eğitimlere katılan kadınların dahil olduğu ve 5 gün süren gezide İstanbul ve Bursa'nın tarihi ve turistik yerleri gezildi. Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethulla Taylan tarafından Yazıhan Belediyesi önünden uğurlanan gezi kafilesi İstanbul'da, İstanbul'un fethini anlatan Panorama 1453 Tarih Müzesini, Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni, içerisinde Türkiye'nin ve yurtdışında bulunan tarihi ve turistik yerlerin minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk'ü, Pier Loti Tepesi'ni, Peygamber Efendimizin Sahabelerinden Eyüp Sultan'ın türbesinin bulunduğu Eyüp Sultan Camii ve Külliyesini gezdi.

Aynı gün tekneyle Boğaz turu yapan grup, boğazın eşsiz manzarasına şahitlik etti. Topkapı Sarayı'nın büyüleyici güzelliğini keşfettikten sonra Ayasofya Camii'ni gezen grup, Alman Çeşmesi, Dikilitaş gibi yerleri de ziyaret etti. Grup Sultanahmet Camii'nde ibadetlerini gerçekleştirerek Bursa'ya doğru hareket etti. Bursa'da Ulu Camii, Koza Han, Orhan Gazi Türbesi, Osman Gazi Türbesi gibi tarihi ve dini yapıları ziyaret ettikten sonra, bol bol alışveriş yaptı. Katılımcılar daha sonra Türkiye'nin en eski anıt ağaçlarından biri olan 600 yıllık Tarihi İnkaya Çınarı'nı ziyaret ederek, Uludağ'ın zirvesine çıktı. Uludağ'da teleferikle Bursa manzarasının tadını çıkaran grup daha sonra dönüş için Malatya'ya doğru harekete geçti. Dönüş yolunda Avanos'ta peribacalarını ve halı kilim tezgahlarını ziyaret eden halı kilim kursiyerleri, burada halı/kilim dokuma atölyesi, ipekböceği atölyesi, ip boyama atölyesi, halı/kilim tarihi müzesi ve çeşitli sergi salonlarını gezerek, mesleki bilgi ve birikimlerini artırma fırsatı buldu.

Kilim Kursu Usta Öğreticisi Raziye Köse, YAZDER tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı geziyi hiçbir zaman unutamayacaklarını, gezi kapsamında birçok il gezdiklerini, hem halı/kilim dokuma anlamında hem de genel anlamda birçok tecrübe edindiklerini söyledi. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesine ve projede emeği geçenlere çok teşekkür ettiğini belirten Köse, bu tür projelerin özellikle dezavantajlı kadınlar için çok elzem olduğunu, her zaman böyle faaliyetlere ihtiyaç duyulduğunu ve devamını talep ettiklerini kaydetti.

Yazıhanlı Kadınlar, İstanbul Ve Bursa’yı Gezdi

Yazıhanlı Kadınlar, İstanbul Ve Bursa’yı Gezdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim