• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Yazar Mehmet Şevket Eygi yaşamını yitirdi!

Yazar Mehmet Şevket Eygi yaşamını yitirdi!
Milli Gazete yazarı  Mehmet Şevket Eygi, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Gazeteci-yazar Mehmet Şevket Eygi, bir süredir böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü hastaneden evine taburcu edilmişti. Bugün tekrar rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Eygi, saat 22.32'de hayatını kaybetti.

86 yaşında vefat eden Mehmet Şevket Eygi'nin cenaze namazının yarın ikindi namazında İstanbul Fatih Camii'nden kaldırılacağı ifade edildi.

Temel Karamollaoğlu'ndan başsağlığı mesajı

Yazar Mehmet Şevket Eygi'nin vefat haberinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı.

Karamollaoğlu mesajında, "Milli Gazete yazarı, kıymetli mütefekkir ve ilim adamı Mehmet Şevket Eygi'nin ahirete irtihal ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. İrfan ve hakikat yolunda bir ömür geçiren merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan: Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum

Yazar Mehmet Şevket Eygi'nin vefat haberinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı.

Erdoğan, "Ülkemizin yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve münevverlerden biri olan Muhterem Mehmed Şevket Eygi Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mehmed Şevket Eygi'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı

Mehmet Şevki Eygi kimdir?

Mehmet Şevket Eygi (d. 7 Şubat 1933, Ereğli, Zonguldak),Türk gazeteci, makale ve köşe yazarı.

Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur.

1970'lerde yayınladığı günlük Bugün Gazetesi ve haftalık Yeni İstiklal ve Büyük Gazete’nin kapanmasının ardından Son Havadis ve Son Çağrı dahil çeşitli yayın organlarında makaleleri yayımlandı. Halen Millî Gazete'de köşe yazıları yazıyordu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim