• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Yazar Mehmet Sarmış’ın "Adanmış Hayat Mehmet Akif İnan" Kitabı Büyük İlgi Gördü

Yazar Mehmet Sarmış’ın "Adanmış Hayat Mehmet Akif İnan" Kitabı Büyük İlgi Gördü
Yazar Mehmet Sarmış'ın "Adanmış Hayat Mehmet Akif İnan" isimli kitabı büyük ilgi gördü.

Yazar Mehmet Sarmış'ın "Adanmış Hayat Mehmet Akif İnan" isimli kitabı büyük ilgi gördü.

Mehmet Akif İnan'ın yakın arkadaşı olan, onunla beraber çalışan, onun gibi hem öğretmen, hem sendikacı hem de şiir ve edebiyatla uğraşan hemşehrisi Yazar Mehmet Sarmış, İnan'ı bütün yönleriyle anlatan bir kitap hazırladı. Sarmış, kitabında İnan'ın aile üyelerinden derlediği pek bilinmeyen önemli bilgilere de yer verdi. İnan'ın hayatı, kişiliği, öne çıkan çeşitli yönleri, şiiri, sendikacılığı, öğretmenliği ve eserlerinin anlatıldığı kitapta bazısı ilk defa yayınlanan fotoğraflar da yer aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan ve dağıtımı gerçekleşen kitap 320 sayfadan oluşuyor. Şanlıurfa'nın son zamanlarda yetiştirdiği bu büyük değeri yeni nesillere tanıtmak ve ülkenin kültür, sanat, sivil toplum ve siyaset alanlarında gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bastırılan kitap büyük beğeni topladı.

Türkiye'de İslami gelişimin ana dinamiklerinden birinin Necip Fazıl'ın öncülüğünü yaptığı Büyük Doğu Mektebi olduğunu ve bu mektebin en has üyelerinden birinin de Mehmet Akif İnan olduğunu ifade eden Yazar Mehmet Şarmış, "Daha ilk gençlik yıllarından itibaren inandığı davaya hizmet etmeyi şiar edinmiş ve ömür boyu hiç zikzak çizmeden davasının mücadelesini vermiştir. İnan, şiir, dergi ve gazetelerde yazar, öğretmenlik ve son olarak sendikacılık yapmıştır. Nerede bir hizmet var, nerede bir davet var hiç yüksünmemiş, hiçbir dünyevi çıkar beklemeden oraya koşturmuş, yapılması gerekenin en iyisini yapmaya çalışmıştır. Şiirde klasik edebiyatımıza yeni bir soluk kazandırmış, yazıları ile topluma yön vermiş, öğretmen olarak binlerce idealist öğrenci yetiştirmiştir. En zor zamanlarda ülkenin hemen hemen her tarafını dolaşmış, binlerce kişiye konferanslar vermiş, en cesur söylemlerde bulunmuş, özellikle gençlerin yetişmesi ve ülkenin geleceğine el koyması için çırpınıp durmuştur. Aktif siyasete girmese de siyasetten de geri durmamıştır. Hiçbir şahsi beklenti içine girmeden o alanda da emeğini esirgememiştir. Hayatta iken Hicret ve Tenha Sözler adıyla iki şiir; Edebiyat ve Medeniyet Üzerine ve Din ve Uygarlık adlarında iki deneme kitabı yayınlamış, vefatından sonra kurucusu olduğu Memur-Sen dergi ve gazete yazılarından oluşan yedi kitap daha yayınlamıştır. (Söyleşiler, Edebiyat Kültür ve Sanata Dair, Mirası Kuşanmak, Siyaset Kokan Yazılar, Aydınlar Batı ve Biz, İslam Dünyası ve Ortadoğu, Cumhuriyetten Sonra Türk Şiiri)" dedi.

YAZAR MEHMET SARMIŞ KİMDİR?

1 Mayıs 1962 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamladı. 1984 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi, Zonguldak ve Ankara'da öğretmenlik yaptı. 1993 yılında tayin olduğu Şanlıurfa'da çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen eğitim uzmanı olarak görevine devam etmektedir. 1993 yılında kısa bir süre Eğitim-Bir-Sen'in Ankara İl Başkanlığı'nı yaptı ve Akif İnan'la çalıştı. Daha sonra atandığı Şanlıurfa'da aynı sendikanın kuruculuğunu ve iki dönem başkanlığını yaptı. Bugüne kadar ulusal ve yerel çeşitli dergilerde şiir, öykü ve denemeleri yayınlandı, çeşitli ödüller aldı. Uzun yıllar yerel gazete ve internet sitelerinde yazılar yazdı. Radyo programları hazırlayıp sundu. Yazarın "Küçük Yüreklere Dokunmak" (öykü), "Yüreğin Sesi" (öykü), "Geleceği İnşa" (deneme) adlı yayına hazır bir şiir ve bir öykü kitabı bulunuyor. Türkiye Yazarlar Birliği ve Yeşilay üyesi olan Sarmış, ikisi kız 6 çocuk babası.

Yazar Mehmet Sarmış’ın "Adanmış Hayat Mehmet Akif İnan" Kitabı Büyük İlgi Gördü

Yazar Mehmet Sarmış’ın "Adanmış Hayat Mehmet Akif İnan" Kitabı Büyük İlgi Gördü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim