• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yaz aylarında bakımlı olmanın yolları

İşte; yaz boyunca güzel ve bakımlı görünmenin ipuçları
Yaz aylarında bazı kusurlar daha çok dikkat çeker. Çatlak topuklar, yıpranmış saçlar, bakımsız tırnaklar... Bu kusurları yok etmek için şu önerilere kulak verin...
 
- Saçlarınızın kendi halinde kurumasına fırsat verin. Böylece; fön ve boya gibi nedenlerle kuruyan, yıpranan, kırılan saçlar toparlanabilir.
 
- Boya ve röfle gibi kimyasal uygulamaları tatilden sonra yaptırın.
 
- Saçınızın; deniz, güneş ve havuzdan daha az zarar görmesini sağlamak sizin elinizde. Denize ve havuza boneyle girin. Havuzdan sonra duş alın.
 
ELLERİNİZİ KREMLE NEMLENDİRİN
 
- Gündüz yıpranan saçlarınıza gece bakım yapın. Güneş bakım şampuanları, yıkama maskesi gibi ürünleri deneyebilirsiniz.
 
- Bakımlı olmanın ilk kuralı, temiz tırnaklardır. Elleriniz de, en az yüzünüz kadar güneşin zararlı etkilerine maruz kalıyor. Yüzünüz ve vücudunuz için kullandığınız koruyuculardan ellerinize de sürün, kremle nemlendirin. Özellikle yatmadan önce yapacağınız bakımdan çok yarar görürsünüz.
 
- Elleriniz ve ayaklarınızın yoğun bakıma ihtiyacı varsa, parafin bakımı yaptırabilirsiniz. Bu bakım; el ve ayaktaki ölü hücreleri yok ediyor, deriyi canlandırıyor.
 
- Yazın, çok ağır kokular, deodorantlar kullanmayın. Çünkü ne kadar iyi ve pahalı olursa olsun; bazı kokular, terlemeyle ağırlaşabiliyor. Ya hiç sürmeyin ya da yaza uygun üretilen, hafif kokularla yetinin.
 
- Bol su içmek terin kötü kokusunu azaltır. (Capacity dergisi)
 
AYAKLARINIZI PONZO TAŞIYLA TÖRPÜLEYİN
 
- Ayaklarınızı yıkadıktan sonra, ponza taşıyla çok fazla hırpalamadan yumuşatın. Bu işlemden sonra ayağınızı kremleyip yağlamayı ihmal etmeyin.
 
- Ayağınızı her yıkadığınızda topuk törpüsü kullanmayın; ponza taşı bu işlem için daha uygun.
 
- Ayak bakımı ve estetiği için pedikürün mucizevi etkisinden yararlanın. İki-dört haftada bir ayaklarınızı bir profesyonele teslim edin. İyi bir pedikür; sadece ayaklarınızın görünümünü değiştirmekle kalmıyor, çok da iyi hissettiriyor.
 
BUNLARI UNUTMAYIN
 
- Ellerinizi ılık sütün içinde 5-10 dakika tutun ya da yatmadan önce ellerinize yoğurt sürüp kuruyana kadar bekleyin. Mümkünse sabaha kadar yıkamayın.
 
- Ayaklarınızı yumuşatmak için yeşil çaydan yararlanabilirsiniz. Ilık su doldurduğunuz leğene iki poşet yeşil çay atın. Çaylar demini saldıktan sonra yarım litre süt katın. Ayaklarınızı içinde yarım saat bekletin.
 
- İçinde yüksek miktarda SPF bulunan parlatıcılar ve rujlar kullanın.
 
- Vazelin iyi bir yumuşatıcıdır. Tırnak diplerinizi vazelinle masaj yaparak yumuşatabilirsiniz. Tırnaklarınız sürekli kırılıyorsa, güçlendirici ürünlerden yararlanın. Kırılan tırnaklarınız için; zeytinyağına limon sıkın, ellerinizi bir süre içinde bekletin.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim