• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Yatay geçiş yaptı ortada kaldı

Artvin Üniversitesi'nden yatay geçiş yaparak Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama bölümüne kayıt yatırıp kimliğini alan Kübra Alıcı'nın kaydı geçen yıldan dersi olduğu gerekçesiyle silindi.
Bu süre içinde eski okula yeniden dönemeyerek ortada kalan Alıcı, okula alınması için mahkemeye başvurdu. Alıcı, Büyük üzüntü yaşıyorum, önce kabul edip kimlik verdiler, sonra kaydımı sildiler. Şimdi ortada kaldım, bir yılım boşuna geçecek dedi.
 
Artvin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Vergi Uygulamaları İkinci Öğretim birinci sınıf öğrencisi Kübra Alıcı, yatay geçiş yaparak Elazığ Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama bölümüne kayıt yaptırmak için başvurdu. Bütün belgelerine teslim eden Alıcı'nın kaydını yaptırırken, harç bedelini ödeyip, Fırat Üniversitesi öğrenci kimlik belgesini de aldı.
 
Ailesi Adana'da yaşayan Alıcı, Elazığ'da öğrenci yurduna da kaydını yaptırdıktan sonra kendisine gelen okula alınmayacağı haberi ile şoke oldu. Alıcı, şunları söyledi Adana'ya dönecekken okul müdürü Ömer Osman Umar, benimle irtibata geçip kayıt hakkımın silinmesinin istendiğini söyledi. Alttan dersim olduğunu ve bunu okulun kabul etmediğini söyledi. Ben bunu duyduktan sonra makamına gittim. Sözlü olarak konuşurken bana kaydımın silinmesi için bir belge getirdi ve imzalamamı istedi. Ben de belgeyi imzalamadım. Ben 'Neden bu hakkı siliyorsunuz' dediğimde 'Alttan dersin varmış. Bizim 6'ıncı maddemizde alttan dersi olan öğrenciler başvuruda bulunamaz' dedi. Ben de o zaman neden değerlendirmeye alındığımı sorunca da, komisyon üyelerinin gözünden kaçtığını söyledi. Ben de bunu kabul etmediğimi, bu durumda mağdur olduğumu, yurtta kaldığımı, bilmediğim bir memlekette yurtta birçok şey yaşadığımı, birçok şekilde masraf yaptığımı, maddi manevi yönden yıprandığımı söyledim. Bunu kabul etmiyorum. İmzalamıyorum dedim.
 
MAHKEMEYE BAŞVURDU
 
Fırat Üniversitesi tarafından önce kaydının yapılıp, ardından silinmesiyle ortada kaldığını belirten Alıcı, eğitimde bir yılını kaybettiğini söyledi. Elazığ'da İdare Mahkemesi'ne okula alınması için başvurduğunu belirten Alıcı, Hukuka başvurdum, sonuna kadar hakkımı arayacağım. Maddi yönden de bayağı zarar gördüm. Maddiyatı da geçtim artık, psikolojik olarak çok kötü durumdayım. Şu anda ne uyku uyuyabiliyorum, ne de yiyip içebiliyorum dedi. Alıcı, üniversiteye gittiğinde kendisinden özür dilendiğini ama özrün yetmediğini ifade ederek, Ben okula gittiğimde bana sadece şunu söylediler. Öğrencimizden özür diliyoruz. Sadece özür dilemekle yetindiler. Öğrenci İşleri Daire Başkanı 'Böyle bir durum söz konusu. Öğrencimden özür diliyorum. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Bizim üniversitemiz için gerçekten utanç verici bir şey.' dedi. Ben hiçbir şey demedim zaten. Bir de bunlar zaten 1982 yönetmeliğini uyguluyorlar. 82 yönetmelikte başarı şartı evet var ama 24 Nisan 2010'da YÖK bir değişiklik yapıp yönetmeliğinde başarı şartını kaldırmış ve sadece 100 üzerinden 60 ortalamasını getirmiştir. Benim de zaten 60 ortalamam tutuyordu. Fırat Üniversitesi 1982 yönetmeliğine dayalı olarak işlem yapıyor şu anda. 2010 yönetmeliğini uygulaması gerektiğine dair bir maddesi de var 2010 yönetmeliğinin. Buna rağmen 82 yönetmeliği uygulanıyor dedi.
 
Fırat Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ömer Osman Umar, Kübra Alıcı'ya gönderdiği yazıda, okula başvurusunun reddedildiğini bildirdi. Umar'ın gönderdiği yazıda başvurusunun komisyon tarafından incelendiğini belirterek, Genel muhasebe dersinizin (FF) olduğu, merkezi yerleştirme puanınızın geçiş yapmak istediğiniz diploma programının kurum taban puanına eşit veya yüksek olmadığı tespit edildiğinden talebiniz reddedilmiştir denildi.
 
ORTADA KALDI
 
Kayıt tarihleri geçtiği için eski okulu Artvin Üniversitesi'ne de dönüp kayıt yaptıramayan Alıcı, Fırat Üniversitesi'ne önce kabul edildim, tüm işlemlerim tamamlandı. Daha sonra ise reddedildim. Hukuki süreç devam ediyor. Büyük üzüntü yaşıyorum, önce kabul edip kimlik verdiler, sonra kaydımı sildiler. Şimdi ortada kaldım, bir yılım boşuna geçecek. Adana'daki ailemin yanına dönüp, hukuki sürecin tamamlanmasını bekleyeceğim dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim