• BIST 9572.82
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Yaşarken Yaptırdığı Mezara 4 Yıl Sonra Defnedildi

Yaşarken Yaptırdığı Mezara 4 Yıl Sonra Defnedildi
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşarken mezarını yaptıran ve "Jet Ahmet" olarak tanınan Ahmet Özdemir, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucunda...

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşarken mezarını yaptıran ve "Jet Ahmet" olarak tanınan Ahmet Özdemir, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucunda hayatını kaybederek, 4 yıl önce yaptırdığı mezara defnedildi.

2012 yılında hayattayken doğum yeri olan Elbistan'a bağlı Çiçek Mahallesi'nde mezarını yaptıran ve çevresinde "Jet Ahmet" olarak tanınan emekli devlet memuru Ahmet Özdemir, Mersin'de geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucunda 48 yaşında hayatını kaybetti. Özdemir'in cenazesi, doğum yeri Çiçek Mahallesi'ne getirildi. Cenaze, Çiçek Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından yakınları, sevenleri ve mahalle halkı tarafından daha önceden yaptırdığı mezara götürülmek üzere omuzlara alındı. Tüm Türkiye'nin "ölmeden önce mezara giren adam" olarak tanıdığı Özdemir'in cenazesi, ailesinin ve sevdiklerinin gözyaşlarının eşliğinde 4 yıl önce yaptırdığı sadece ölüm tarihinin boş bırakıldığı mezara defnedildi. Mezarı için her şeyi düşünen ve sadece ölüm tarihini yazdırmayan Özdemir'in yakınları gözyaşlarına boğulurken, çocukları da mezarın başından bir dakika bile ayrılmadı.

Özdemir'in kardeşi Özer Özdemir, ağabeyinin bir süredir kalp yetmezliği sorunu yaşadığını söyledi. Kardeş Özdemir, "Daha önceden kalp yetmezliği vardı. 3-4 ay önce de bu sorunu arttı. Tedavi olmak için her yere gitti ama kalp nakli gerekiyordu. O da nasip olmadı. En son hastanede vefat etti. Başımız sağ olsun. 4 yıl önce mezarını yaptırmıştı. Kimseyi yormadı, kimseye yük olmadı. Herkesin yapması gerekeni yaptı" dedi.

Elbistan'da görev yaptığı sırada mesai arkadaşı olan Akif Edizer ise, Özdemir'in farklı bir yapısının bulunduğunu kaydetti. "Jet Ahmet olarak bilinirdi ve efsane bir kişiliği vardı" diyen Edizer, "Farklı bir yapısı vardı. Yaşam şekli, hayat felsefesi çok farklıydı. Birlikte mesai arkadaşıydık. Böyle bir kişiliği tanıdığımız için de çok mutluyuz. Kendisi sağlığı ile ilgili geniş bilgiye sahipti. Daha önceden kalpten ameliyat geçirdiği için yaşam süresinin çok uzun olmayacağının bilincindeydi. Bu bilinç içerisinde kendisine ölmeden mezar yaptırmıştı. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Özdemir'den geriye, mezarını yaptırdığı 2012 yılındaki açıklamaları kaldı. "İnsanın 1 dakika ilerisiyle ilgili bir senedi yok" diyen merhum Ahmet Özdemir (Jet Ahmet), "Yaşarken öleceğimizi biliyoruz. Ama hangi saat, vakit, dakika öleceğimizi bilmiyoruz. Kimseye yük olmayalım. Yani öldü gitti, başına bir taş dikmedi demesinler" şeklinde konuşmuştu.

Yaşarken Yaptırdığı Mezara 4 Yıl Sonra Defnedildi

Yaşarken Yaptırdığı Mezara 4 Yıl Sonra Defnedildi

Yaşarken Yaptırdığı Mezara 4 Yıl Sonra Defnedildi

Yaşarken Yaptırdığı Mezara 4 Yıl Sonra Defnedildi

Yaşarken Yaptırdığı Mezara 4 Yıl Sonra Defnedildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim