• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

'Yaşar Usta' tiyatro izleyicisiyle buluştu

'Yaşar Usta' tiyatro izleyicisiyle buluştu
Geçtiğimiz günlerde vefat eden usta oyuncu Münir Özkul'un unutulmaz "Yaşar Usta" karakterini canlandırdığı, sinemadan tiyatroya uyarlanan "Bizim Aile" oyunu izleyiciyle buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından aynı adla sinemadan tiyatroya uyarlanan "Bizim Aile" oyunu, gala gösteriminde izleyiciyle buluştu.

Münir Özkul'un ünlü "Yaşar Usta" karakterini canlandırdığı "Bizim Aile" filminin oyuncularına da tiyatro gösteriminin ardından plaket verildi.

Oyunun Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki gala gösteriminin ardından sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, emeği geçenlere ve izleyicilere teşekkür ederek, aynı sahnede önceki gün Münir Özkul'u uğurladıklarını hatırlattı.

"Bizim Aile" filminin oyuncularına plaket verildi

Gecede, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, Münir Özkul'un anısına verilen plaketi oyuncu Nevzat Çankara'ya teslim ederken, filmde rol alan Itır Esen, Tuncay Akça, Cengiz Nezir, Ahmet Arıman ve Tayfun Akalın'a da plaketleri takdim edildi.

Oyuna ilişkin açıklamada bulunan oyunun yönetmeni Aziz Sarvan, Bizim Aile'nin Türkiye'ye mal olmuş çok önemli bir film olduğunun altını çizerek, 1975'te çekilen filmin herkes tarafından çok iyi bilindiğine dikkati çekti.

Sarvan, filmin birçok izleyici tarafından belki de 7-8 kez izlendiğini kaydederek, "Sahneye uyarlamak tabii ki biraz riskliydi. Öncelikle böyle bir proje olmasını istedim. Bunu genel sanat yönetmeniyle paylaştık. Evet dedi ve geliştirdik. Önce müzikal formatında değildi ama bunun müzikal formatına geçmesinde fayda olacağını düşündük ve müzikli hale getirdik." dedi.

Eserin çok bilindik olması nedeniyle riskli olduğunu vurgulayan Sarvan, şunları kaydetti:

"Türk tiyatrosunun en önemli aktörleri ve aktristleriyle çalıştık, çalışıyoruz. Bu riski ortadan kaldırdık, belki de en aza indirdik. Böyle bir süreçti. Tabii filmin kurgusuyla oyunun kurgusu aynı değil çünkü bu mümkün değil. Örneğin biz arka arkaya gelen 20 sahneyi toplamda tek sahnede, evlenme sahnesi olarak tasarladık."

Aziz Sarvan, 19 oyuncuyla birlikte 40 kişilik bir ekibin görev aldığı eserin hazırlıklarının eylül ayında başladığını, kasımda ise prömiyer yaptıklarını aktardı.

Önceki gün son yolculuğuna uğurlanan usta sanatçı Münir Özkul'un unutulmaz Yaşar Usta karakterine de değinen Sarvan, Özkul'un vefatına çok üzüldüklerini söyleyerek, "Bizim galamızın önüne denk gelmesi bizi daha da sarstı. (Özkul'un vefat ettiği) O gece de oyun oynandı. Nevzat Çankara oynuyor çok üzüntülü, kendisi de zaten daha önce Münir ustayla çalışmış, etkilendi. Tabi o tirad çok önemli bir tirad." açıklamasında bulundu.

Oyun, 10-13 Ocak 2018 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenebilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim