• BIST 9645.02
  • Altın 2410.746
  • Dolar 32.6001
  • Euro 34.7717
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Yaşar Acar Fen Lisesi öğrenci yurdu Beylikdüzü’nde hizmete açıldı

Yaşar Acar Fen Lisesi öğrenci yurdu Beylikdüzü’nde hizmete açıldı
Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu düzenlenen törenle Beylikdüzü'nde hizmete açıldı.3

Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu düzenlenen törenle Beylikdüzü'nde hizmete açıldı.30 bin metrekarelik alana sahip öğrenci yurdu, 108 kişilik öğrenci kapasitesiyle hizmet verecek.

Beylikdüzü'nde hizmete girecek 25 projeden 20'incisi olan Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Açılış törenine Beylikdüzü Başkan Vekili Ömer Şatır, İş insanı Yaşar Acar, CHP Beylikdüzü Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, Kaymakam Mehmet Okur ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören, protokol konuşmaları ile devam etti. Açılışın ardından protokol mensupları yurdu gezerek incelemede bulundu.

"Bu topraklarda istiyoruz ki yeni Aziz Sancarlar yetişsin"

Açılışta konuşan, CHP Beylikdüzü Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, "Bugün 25 günde 25 eser açılışı içerisinde Yaşar Acar Beyefendinin hayırseverimizin yaptırmış olduğu katkı sağladığı ve bizim hemen üzerinde Aydın Örs Spor Salonumuzun olduğu öğrencimizin kullanıma sunduğumuz bir tesisi daha Beylikdüzü'ne kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşam Vadisi'nin hemen bitişiğinde olan bir eğitim tesisi burası çok başarılı çocukların yetiştiği. Her yıl yurt dışından öğrencilerimizin ödüllerle döndüğü. Bizim de amacımız ve çabamız tamamen öğrencilerimizin daha iyi bir ortamda yaşaması adına yaşam vadisinin hemen bitişiğinde Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi tasarlıyoruz. Çocuklarımız bunu kullanacaklar inşallah. 1 yıl içerisinde hayata Aziz Hoca'dan da proje onaylarını aldık. Dolayısıyla bu topraklarda istiyoruz ki yeni Aziz Sancarlar yetişsin. Evlatlarımızda o potansiyel var" diye konuştu.

Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu, 30 bin metrekarelik yurt binası ile 108 öğrenci kapasitesine sahip. Barış Mahallesi Eğitim Vadisi Bulvarında yer alan Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu'nda ayrıca, konferans salonu, yemekhane, idari birimler, müzik ve etüt odaları bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim