• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Yaş Sebze Ve Meyve Üretimi Projesinde Ortak Hareket Edilecek

Yaş Sebze Ve Meyve Üretimi Projesinde Ortak Hareket Edilecek
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) heyeti, Yaş Sebze ve Meyve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi hakkında istişarede...

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) heyeti, Yaş Sebze ve Meyve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi hakkında istişarede bulunmak üzere Şanlıurfa Ziraat Odası (ŞZO) Başkanı Ahmet Eyüpoğlu'nu ziyaret etti.

Aralarında Başkan Sabri Ertekin, Başkan Yardımcıları Halil Akkaya ve İbrahim Uludağ'ın bulunduğu Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu'nu ziyaret ederek, Yaş Sebze ve Meyve Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi'nin detaylarını aktardı.

Projenin yürütülebilmesi adına yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Ertekin, "Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ihracatını arttırmak üzere, Tekstil Kümelenme UR-Ge Projesi, Hayvancılık UR-Ge Projesi ile Yaş Sebze ve Meyve UR-GE Projesini ilimize kazandırmak adına çalışma başlattık. Tekstil Kümelenme UR-GE Projesi'ni genç girişimciler kurulumuz üzerinden, Hayvancılık UR-GE Projesi'ni ise Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üzerinden ilimize kazandırdık. Yaklaşık 2 milyon dolar desteği olan Yaş Sebze ve Meyve UR-GE Projesini de istiyoruz ki Şanlıurfa Ziraat Odası sahiplensin ve ilimize kazandırsın. Parasal kaynak noktasında sıkıntınızın olmaması ve ziraatın direkt sizin işinizin olması bu projenin sahiplenilmesi noktasında çok uygun olacaktır. Proje dosyası neredeyse hazır, müracaat tarihinin akabinde çalışmalar kısa zamanda başlayacaktır. İnşallah bu projeyi de sizin çabanızla ilimize kazandırırız. Bu konuda yapılabilecek her türlü çalışmada Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak yanınızdayız" dedi.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ise Yaş Sebze ve Meyve Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi'nin Şanlıurfa için çok önemli bir proje olduğunu belirterek Ziraat Mühendisi Galip Gazanfer'in bu projenin yürütülmesi çerçevesinde görevlendirileceğini ifade etti. Başkan Ahmet Eyüpoğlu Şanlıurfa'da tarımın gelişmesi adına Ziraat Odası olarak ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim