• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

“Yarına Elele Bağlan” Projesi Tamamlandı

“Yarına Elele Bağlan” Projesi Tamamlandı
Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan haklarında adli makamlarca tedbir kararı verilen gençlerin topluma...

Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan haklarında adli makamlarca tedbir kararı verilen gençlerin topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan "Yarına Elele Bağlan" projesi tamamlandı.

Valilik ve İl Özel İdaresi'nin de desteklerle proje kapsamında 17-25 arasındaki yetişkin ve çocuklara madde kullanımı ve zararları konusunda farkındalık düzeyinin arttırılmasına yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenirken, madde bağımlısı gençlerin ailelerine de psiko-sosyal destek, bireysel danışmanlık hizmetleri verildi.

Buhara Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetinbaşaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve davetliler katıldı.

Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya, Adalet Bakanlığı verilerine göre Türkiye genelinde 226 bin, Çorum'da ise bin 400 kişinin denetimli serbestlik kapsamında takip edildiğini söyledi.

Denetimli serbestlik sisteminin hedef kitlesinde adli makamlar tarafından hakkında karar verilen şüpheli, sanık, hükümlülerle, ceza infaz kurumundan salıverilenlerle suçlardan zarar gören mağdurlar ve suça sürüklenen çocukların olduğunu belirten Çetinkaya, bu hedef kitlenin ıslahı ve topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalar yaparak. üretken bireyler olarak toplum içerisinde yer almalarını sağlamak, mağdurlara verilen zararın giderilmesine yardımcı olmak, suçluların cezalarını toplum içerisinde çekmelerini sağlayarak onlara her konuda rehberlik yapıp topluma kazandırılmasını amaçladıklarını vurguladı.

Proje hakkında bilgi veren Çetinkaya, uyuşturucu madde kullanmak, bulundurmak suçundan açılan soruşturmalar kapmasında şüpheli sanıklar hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararları verildiğini belirterek, "Bu kararlar neticesinde tedavi Sağlık İl Müdürlüğü, kurumumuz tarafından ise rehabilite edici çalışmalar yapılmaktadır. Bakanlığımızın ocak ayı verilerine göre Türkiye genelinde uyuşturucu madde kullanımından dolayı hakkında denetimli serbestlik kararı verilen kişi sayısı 81 bin iken, Çorum'da 150 kişi bulunmaktadır. Takip edilen kişilerin yüzde 52'sinin 17-25 grubu gençlerden oluşuyor. Proje kapsamında bu gençlerimiz ve alilerine yönelik sosyal aktiviteler düzenlendi. Amacımız gençlerde uyuşturucu madde kullanımını önlemek, uyuşturucu madde ile tanışan geçlere sosyal destek sağlayarak toplumla entegrasyonunu sağlamak. Projeyle birlikte gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durdukları toplumla entegrasyonlarının sağlandığı görüldü. Projenin hayata geçmesinde destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ise, gerek ceza infaz kurumlarında bulunan gerekse denetimli serbestlik sistemi içerisinde yer alan bir kişiye faydalı olduklarında mutlu olduklarını söyledi.

Hedef kitlelerinin çok büyük olduğunu dile getiren Başsavcı Yurdagül, Bugün ceza infaz kurumlarında 170 binin üzerinde hükümlü tutuklu var. Denetimli serbestlik sistemi uygulaması olmasaydı bugün 60 bin kişi daha ceza infaz kurumlarında olacaktı. Bu projemiz nokta atışı bir proje olmuş. Hedef kitlemiz madde bağımlılığı sebebiyle haklarında karar verilmiş olan 17-25 yaş arası hükümlüler, aileleri ve sistem içerisinde yer alanlar. Proje kapsamında hedef kitlelere çeşitli sosyal ve kültürel aktiviteler düzenlendi. Çorum'da güzel çalışmalar yapıldı. Son 2 yıl içerisinde denetimli serbestlik koruma kuruluna müracaat eden hiçbir hükümlününün müreacatını karşılıksız bırakmadık. Yapılan çalışmalarda kamu kurumlarından bütün ihtiyaçlarını karşıladık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından "Yarına Elele Bağlan" projesine verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül'e plaket verildi. Program sonunda protokol üyeleri ve davetliler Yazma sanatı eğitmeni Kevser Kartal tarafından hazırlanan Anadolu, Osmanlı, Selçuklu ve Hitit figürlerinin yer aldığı baskı sergisini gezdi.

“Yarına Elele Bağlan” Projesi Tamamlandı

“Yarına Elele Bağlan” Projesi Tamamlandı

“Yarına Elele Bağlan” Projesi Tamamlandı

“Yarına Elele Bağlan” Projesi Tamamlandı

“Yarına Elele Bağlan” Projesi Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim