• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yarım asırlık rüya gerçekleşti

Yarım asırlık rüya gerçekleşti
Ordu'da 1960'lı yıllarda vatandaşların kazma kürekle açarak yaptığı Fatsa'ya bağlı İslamdağ-Beyceli-Fizme ile Kumru ilçesine bağlı Fizme-Kurtuluş-Yalnızdam...

Ordu'da 1960'lı yıllarda vatandaşların kazma kürekle açarak yaptığı Fatsa'ya bağlı İslamdağ-Beyceli-Fizme ile Kumru ilçesine bağlı Fizme-Kurtuluş-Yalnızdam bağlantı yolu Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi'nin koordineli çalışması sonucu 53 yıl sonra sıcak asfalt konforuna kavuştu.

Alt yapısı ve 12.5 kilometre sıcak asfalt çalışmaları tamamlanan grup yolunda şimdi de 12.5 kilometre beton V kanalı çalışmasına başlandı. Yapılan beton V kanalı sıcak asfaltı yağmur suyundan koruma görevi görecek.

İslamdağ - Beyceli - Fizme ile Fizme-Kurtuluş-Yalnızdam bağlantı yolunda 5.5 kilometre beton V kanalı çalışmasının 2020 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Geri kalan 7 kilometresi de 2021 yılı başında ihale edilecek. Güzergahta yapılan çizgi çalışması da yola ayrı bir güzellik kattı.

"Yol medeniyettir"

"Yol medeniyettir" anlayışıyla nice yollar yaptık diyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların daha sağlıklı ulaşım alanlarına kavuşmaları için canla başla çalıştıklarını söyledi. Başkan Kibar, "Yaptığımız yollarla nice insanlarımızı birbiriyle buluşturduk. Yol yaparken geriye bakmadan asırlık yollar yapıyoruz. Biz dönemimizde artık yol çakıllama işleri sona erecek demiştik. Hamdolsun söz verdiğimiz gibi hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Evladiyelik beton yol ve sıcak asfaltlı yol yaparak şehrimizin en uzak noktalarına bile konforlu yol hizmeti sunuyoruz. İlçemize desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Güler ve ekibine çok teşekkür ederim" dedi.

"Marifet iltifata tabidir"

Beyceli Mahallesi Muhtarı Mustafa Cezan, İslamdağ - Beyceli - Fizme ile Fizme-Kurtuluş-Yalnızdam bağlantı yolundan 5 bin insanın faydalandığını belirterek, "Marifet iltifata tabidir. Yolumuzun yapılmasında katkısı olan başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'e, Milletvekilimiz Ergün Taşcı'ya, Fatsa Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar'a, Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanımız Abdülkadir Hatipoğlu'na, Fatsa Ulaşım Daire Şefimiz Mustafa Karakuş'a, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan'a şahsım ve Beyceli mahallesi adına teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim