• BIST 9539.57
  • Altın 2490.78
  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.8197
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Yardıma muhtaç aileye devlet sahip çıktı

Yardıma muhtaç aileye devlet sahip çıktı
Giresun'un Görele ilçesi Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yardıma muhtaç ve engelli çocuğu olan aileyi ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Giresun'un Görele ilçesi Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yardıma muhtaç ve engelli çocuğu olan aileyi ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. 5 yıl önce eşini kaybeden biri engelli 8 çocuk annesi 50 yaşındaki Emine Patan'a devlet sahip çıktı.

Devlet olarak vatandaşın yanında olduklarını, imkanlar dahilinde sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyleyen Kaymakam Ermiş, beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Tamer Yiğit, Görele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aydın Yaman ve Soğukpınar Köyü Muhtarı Birol Medik ile birlikte ihtiyaç sahibi ailenin sıkıntılarını dinleyerek, çözümü noktasında SYDV Müdürüne talimat verdi.

Sıkıntılarını anlatan 4 çocuk annesi Emine Patan, 5 yıl önce eşini kaybettiğini, çocuklarından birinin asker olduğunu, biri zihinsel engelli 3 çocuğu ile birlikte yaşadığını söyledi.

Yapılan ziyaretin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Ermiş, "Çalışma arkadaşlarımızla birlikte köy ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ederek, doğru ve zamanında, doğru ihtiyaç sahibine ulaştırıyoruz. Bu şekilde daha sağlıklı hizmet veriyoruz. Amacımız devletin hizmetlerini vatandaşın kapısının önüne kadar götürmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi hiç bir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmamak için çabalıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize ulaşmak ve imkanlarımız dahilinde kendilerine yardım etmek en büyük görevimizdir. Asıl olan devletimizin sıcak yüzünü, sevgisini, adaletini ve hoşgörüsünü tüm vatandaşlarımıza hissettirmektir. Devletimiz, her zaman yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yanında olmuştur ve onlara sahip çıkmıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, dar gelirli ve kimsesiz aileler için vardır ve hep onların yanında olacaktır. Geçtiğimiz günlerde Sosyal medyada paylaşılan İlçeye bağlı Soğukpınar Köyünde bir ailenin mağduriyetinden söz ediyordu, bu sabah ilk işimiz o ailemizi ziyaret etmek oldu. Ailenin kaldığı ev yüreğimizi burktu. Acil olarak boş olan okul lojmanının boya badanasını yaptırarak, evin ve ailenin her türlü ihtiyacını karşılamak suretiyle yarın aileyi lojmana taşıyacağız. Mayıs ayı içerisinde mevcut baraka evi kaldırmak suretiyle vatandaşlarımızın da desteği ile yeni bir ev yapacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim