• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Yardım yaptıkları kişiler adına hat çıkarıp ByLock yüklemişler

Yardım yaptıkları kişiler adına hat çıkarıp ByLock yüklemişler
Adana merkezli 7 ildeki FETÖ/PDY operasyonunda, şüpheli 3 kadın öğretmenin gıda, para ve giysi yardımında bulundukları kişilerin üzerine çıkardıkları cep telefonu hatlarına ByLock yükleyerek gizli görüşmelerini gerçekleştirdikleri iddia edildi.

Adana merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 39'a yükseldi, adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Adana merkezli İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Siirt, Zonguldak ve Kayseri'de gerçekleştirilen ve 35 kişinin yakalandığı operasyon kapsamında 4 kişi daha gözaltına alındı.

Şüpheliler arasındaki örgütün "milli eğitim" yapılanmasında yer aldığı öne sürülen kadın öğretmenler Ü.N, M.F. ve F.A. ile avukatlar M.E, F.K, O.K. ve M.D. ile erkek öğretmen R.B. ve esnaf İ.İ, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Ü.N, M.F. ve F.A. ve avukat M.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 5 şüpheli ise tutuklandı.

Daha önce meslekten ihraç edilen şüpheli Ü.N'nin örgütün "milli eğitim" yapılanması kapsamında Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep illerinden sorumlu "bölge imamı", M.F'nin "il imamı" ve F.A'nın "ilçe imamı" olduğu ileri sürüldü.

Üç kadın öğretmenin, gıda, para ve giyecek yardımında bulundukları ekonomik durumu iyi olmayan kişiler adına cep telefonu hattı çıkartıp ByLock yükleyip gizli görüşmelerini buradan yaptıkları iddia edildi.

"Bizden olmayan atanmasın"

Zanlı Ü.N'nin, ByLock'taki yazışmalarında, "Bizden olmayan atanmasın" ve "Atamaları bizden başka kimse yapamaz. Tamamen hakimiz" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Ayrıca, Ü.N'nin kendisine bağlı illerdeki okullarda görev yapan öğretmenlerden ne kadarının örgüte yakın olduğu, kaçının örgüte katılabileceği konusunda fişleme yaptığı, bölgesindeki öğretmenleri atama ve örgüt içinde yükselme konularında örgüte eleman kazandırma, himmet ve kurban toplama, dergi ve gazete aboneliği yapma gibi alanlarda değerlendirmeye tabi tuttuğu iddia edildi.

Örgüt içi sınavda soruları çalmışlar

N.Ü'nün kendi bölgesindeki okullara atanmak isteyen örgüt mensubu öğretmenlere yönelik yazılı sınav yaptığı ancak bu kişilerin soruları daha önce çalıp sınava hazırlandıkları tespit edildi.

Ortaokul ve lise yıllarında örgütle tanıştıkları tespit edilen şüpheli avukatların, bazılarının babası, bazılarının da akrabaları üzerine aldıkları cep telefonu hatlarını kullandıkları ve bunlara ByLock yüklediği belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 10 Şubat'ta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenlemiş, ilk etapta örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen, 6'sı avukat 35 kişi gözaltına alınmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim