• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Yalçın, ‘Sendikacılığın Dünü Bugünü Ve Yarını’nı Anlattı

Yalçın, ‘Sendikacılığın Dünü Bugünü Ve Yarını’nı Anlattı
Eğitim Bir Sen Erzurum Şubesi ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Erzurum'da "Sendikacılığın dünü, bugünü ve...

Eğitim Bir Sen Erzurum Şubesi ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Erzurum'da "Sendikacılığın dünü, bugünü ve yarını" konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Memur Sen Konfederasyonu ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Eğitim Bir Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, Eğitim Bir Sen 2. nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, Sendika Başkanları, Okul Müdürleri ve Kamu çalışanları katıldı.

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye'deki sendika tarihinin kirlerinden tortularından arındırılmış bir hale geldiğini belirterek, "Sendikacılık için kafa patlattığımız bir ortamda yedi güzel adam diye yeni kuşağın yeni neslin erdemini izzetini takip etmeye çalışıyoruz. İlham kaynağımız ilk günkü gibidir. Amacımız herkesi bir çatı altında toplamaktır. Bunu yaparken de yeni bir açılımla yapmak istedik. Biz bu yola çıkarken şunu ifade etmiştik. Sendikacılığı bir kalıba sıkıştırmaksızın kimsenin giyimine kuşamına dinine mezhebine bakmaksızın gözyaşı ve alın terinin gerçeğinden hareketle yola devam ettik" dedi.

MİĞFERLİ VE ÜNİFORMALI SENDİKACILIK CAN ÇEKİŞİYOR

Miğferli ve üniformalı sendikacılığın can çekiştiğini vurgulayan Yalçın, "Türkiye'de sendikacığa itibar kaybettiren kızıl sendikacılık, miğferli, üniformalı sendikacılık, devletin derinine yanaşan ya da devletin kendisiyle savaşan sendikacılık, kan kaybetmeye can çekişmeye devam ediyor. Terörden beslenen sendikacılık hem irtifa hem de itibar kaybetti. Yetkileri de yetkinlikleri de kalmadı" diye konuştu.

ERDEMLİ DURUŞUN SENDİKAL ADRESİYİZ

Kavga zemininde rekabet değil, rekabet zemininde hizmet şiarıyla yola çıktıklarını hatırlatan Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "1992'den beri kuruş değil, duruş sendikacılığıyla üyeye kazandıran, demokrasinin korku tünelinden çıkması için elinden geleni yapan bir sendikal mücadelenin adıyız. Ülkeye kazandıran Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen'iz. Eylemi, alanları yıkmak ve yakmak olarak gören, milletin arabası, esnafın camı ve kaldırım taşıyla sorunu olanlara inat, eylemi alanlara çıkmak olarak gören, hakkını ararken kimsenin hukukuna girmeyen erdemli bir sendikal duruşun adresiyiz." dedi.

Yalçın, ‘Sendikacılığın Dünü Bugünü Ve Yarını’nı Anlattı

Yalçın, ‘Sendikacılığın Dünü Bugünü Ve Yarını’nı Anlattı

Yalçın, ‘Sendikacılığın Dünü Bugünü Ve Yarını’nı Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim