• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Yakutiye Belediyesi Erzurum’un Çocuklarına Kayak Öğretiyor

Yakutiye Belediyesi Erzurum’un Çocuklarına Kayak Öğretiyor
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un, kayak yapma fırsatı bulması zor olan dar gelirli kesimlere yönelik 5 yıldır sürdürdüğü kayak eğitimi programı...

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un, kayak yapma fırsatı bulması zor olan dar gelirli kesimlere yönelik 5 yıldır sürdürdüğü kayak eğitimi programı haftaya başlıyor. Okullardan alınan 6-12 yaş arası çocuklar, bu yılda 15 tatilde kayak yapacaklar. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Çocuklarımız yorucu bir yarı yılı geride bıraktı. 15 tatilin keyfini çıkarsınlar, kayak öğrensinler istiyoruz. Yine çocukların A'dan Z'ye ihtiyaçlarını karşılayacağız. Her imkanı sunacağız" dedi.

Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen kayak kursları başlıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut'un dezavantajlı çevrelere kayak fırsatı sunmak için düzenlenen kayak kurslarına 500 civarında çocuk katılıyor. Yaş aralığı 6 iile 12'yi bulan çocuklar, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan seçiliyor. Başkan Ali Korkut, kayağın tabana yayılması için kursları önemsediğini belirtiyor. Ali Korkut, "Her yıl ortalama 500 çocuğumuz bizim düzenlediğimiz kurslarda kayak eğitimi alıyor. 15 tatillerini tatil gibi yapma fırsatı buluyorlar. Kayak yapmayı öğrenmiş oluyorlar. Kurslarla kayak geniş kesimlere yaygınlaşıyor. Kurslarımızda dar gelirli kesimler hedef alınıyor. Öğrencilerin kıyafetleri, kayak malzemeleri, servisleri ve yiyeceklerini karşılıyoruz. Karın fırsata dönüşmesi gereken bir coğrafyanın sahibiyiz, kayağı geniş kesimlere taşıyarak karın, külfetten fırsata dönüşünü sağlamak için alt yapı çalışması yaptığımız söylenebilir" dedi.

Yakutiye Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen kayak kursları, okulların tatile girmesiyle birlikte başlayacak. 500 civarında öğrenci kursun başlamasıyla birlikte kayak kıyafetleri, kayak malzemelerine kavuşacaklar. Yine öğrenciler servislerle Palandöken dağında bulunan Yakutiye Belediyesi Kayak alanına taşınacak, yine servislerle şehre bırakılacaklar. Yemekleri de belediye tarafından karşılanacak.

Yakutiye Belediyesi Erzurum’un Çocuklarına Kayak Öğretiyor

Yakutiye Belediyesi Erzurum’un Çocuklarına Kayak Öğretiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim