• BIST 9548.09
  • Altın 2501.558
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.557
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Yabancı öğrenciler için ‘oryantosyan günleri’ düzenlendi

Yabancı öğrenciler için ‘oryantosyan günleri’ düzenlendi
Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) Erasmus+ KA-1 Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği kapsamında 2015-2016 akademik yılı bahar döneminde gelen yabancı uyruklu...

Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) Erasmus+ KA-1 Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği kapsamında 2015-2016 akademik yılı bahar döneminde gelen yabancı uyruklu öğrenciler için "Oryantasyon Günleri" düzenlendi.

Her akademik dönemde düzenlenen ve 3 gün süren Oryantasyon Günleri kapsamında öğrencilere öncelikle üniversitenin tanıtımı yapıldı ve kampüste yaşam hakkında bilgi vermek üzere kampüs gezisi düzenlendi. Üniversitedeki sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında bilgilendirilen öğrenciler ilk öğle yemeğini de Merkezi Kafeteryada yedi.

Oryantasyon Günleri'nin gelenekselleşen "Hoş Geldiniz" yemeği, Çukurova Üniversitesi'ne yeni katılan Erasmus öğrencileri ve programları devam eden öğrencileri bir araya getirdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. İbrahim Halil Elekçioğlu, Dış İlişkiler Birimi Akademik Kurul Üyeleri ve Erasmus sorumlularının katılımıyla gerçekleşen yemek, Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Erasmus Hareketliliği için ikinci kez Çukurova Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler açılış konuşmasının ardından söz alarak neden ikinci kez Çukurova Üniversitesi'ne geldiklerini ve geçmiş akademik yıldaki deneyimlerini anlattı.

Çukurova Erasmus Öğrencileri Kulübü, Türkiye'nin en çok SocialErasmus Projesi gerçekleştiren Erasmus Students Network şubesi ödülünü almanın sevincini paylaştı. 2014-2015 yılı bahar döneminde yaptıkları etkinliklerden ve projelerden dolayı layık görüldükleri ödülü ve yaptıkları etkinlikleri kısaca anlatan Erasmus Öğrenci Kulübü Başkanı Utku Mıtış, planladıkları yeni projeler ve etkinlikler hakkında da bilgi verdi.

Oryantasyon günlerinin son gününde Türkiye ve Türk kültürü hakkında genel bilgilendirme seminerinin ardından öğrenciler, şehir turuna katılarak Adana'da bulunan tarihi ve kültürel açıdan önemli noktaları ziyaret etti. 3 gün süren oryantosyon anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Cihan

Yabancı öğrenciler için ‘oryantosyan günleri’ düzenlendi

Yabancı öğrenciler için ‘oryantosyan günleri’ düzenlendi

Yabancı öğrenciler için ‘oryantosyan günleri’ düzenlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim