• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Vosvos kütüphane açılışı gerçekleştirildi

Vosvos kütüphane açılışı gerçekleştirildi
Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Okudukça Yol Alıyorum Projesi" kapsamında Çankırı Vilayetler Hizmet Birliği Anaokuluna vosvos...

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Okudukça Yol Alıyorum Projesi" kapsamında Çankırı Vilayetler Hizmet Birliği Anaokuluna vosvos kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, vosvos kütüphanenin oluşturulmasını sağlayan Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti. Öztürk, okuma alışkanlığının artırılması adına çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bizler eğitim çalışanları olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şube müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımızla Çankırı genelinde öğrencilerimizin kitap okuma şevkini canlandırmak adına birçok komisyon toplantısı, anket çalışması gerçekleştirdik. Bunların sonucunda da anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde öğrencilerin okuma alışkanlıklarını kazandırmak adına farklı etkinlikler yapmaya karar verdik. Bununla ilgili çok ciddi projeler ortaya koyduk. Bu projelerden bir tanesi şuan vosvos kütüphane olarak karşımıza çıktı" dedi.

Okumanın her yaşta olması gerektiğini ifade eden Öztürk şunları söyledi:

"Aslında farklı bir tasarım, farklı bir ortamda öğrencilerin okumasını artırmak gayemiz. Çünkü okuma her yaşta olur. Doğumla ölüm arasında olan bir süreç okuma. Okuma sadece kitap okumak değil. Hayatı okumaktır, yaşamı okumaktır. Dünyayı okuyabilmektir. Ve bu okunan bilgi birikimlerinin kendi dünyasında yoğurularak geleceğe adım atabilmektir okumak. Gönüllerinden geçen düşünceleri olduğu gibi ortaya koyan minik öğrencilerimizi görüyorsunuz. Belki bu vosvos kütüphane ile evlerinde anne babalarında okumalarına vesile olacaklar. Dedelerinden dinledikleri masalları yarın büyüdüklerinde çocuklarına anlatabilecekler. Bir farkındalık oluşturulabilirse bu bizim için mutlu bir adım olacaktır."

Öztürk'ün konuşmasının ardından katılımcılar ve öğrenciler tarafından vosvos kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Öğrenciler vosvos kütüphaneyi merakla inceledi.

Okul bahçesinde yapılan açılışa İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim