• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Veli şikayetiyle öğrencilerden ayrılan Tombi, okula dönüyor

Veli şikayetiyle öğrencilerden ayrılan Tombi, okula dönüyor
İzmir'de bir sınıfta tıpkı öğrenciler gibi uslu uslu ders dinleyen ancak bir velinin şikayeti üzerine okuldan uzaklaştırılmak zorunda kalan kedi Tombi,...

İzmir'de bir sınıfta tıpkı öğrenciler gibi uslu uslu ders dinleyen ancak bir velinin şikayeti üzerine okuldan uzaklaştırılmak zorunda kalan kedi Tombi, tekrar okula kavuşuyor. Bir süre sınıf öğretmeninin evinde misafir olan ve çocuklardan ayrıldığı için depresyona giren Tombi, artık okulda kurulacak barınakta yaşayacak, öğrencileri de ziyaret edecek.

İzmir'de sokağa atıldığı düşünülen kedi Tombi, Bayraklı ilçesinde bulunan Ticaret Borsası İlkokulu öğrencilerinin peşinden okula girdi. Bir süre okul bahçesinde diğer kedilerle vakit geçiren Tombi, daha sonra okulun 3. sınıfında okuyan öğrencilerle kaynaştı ve onların sınıfını yuvası belledi. Ders saatinde tıpkı bir öğrenci gibi uslu uslu ders dinleyen, öğrencilerin maskotu olan Tombi, bir velinin şikayeti üzerine sınıftan çıkarılmak zorunda kaldı. Sınıf öğretmeni Özlem Pınar İvaşcu, Tombi'yi sahiplendirdi ancak Tombi bu evde diğer kedilerle anlaşamayınca kediyi kendi evinde misafir etti. Bu sırada öğrenciler çok özledikleri kedi için mektuplar yazarken, Tombi de depresyona girerek yemeden içmeden kesildi. Tombi ve öğrencilerinin durumuna çok üzülen öğretmen, durumu sosyal medyada paylaşınca, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi devreye girdi ve okulda Tombi için bir barınak yapılması talimatını verdi.

"Günaydın der gibi sınıfta dolaşırdı"

Okulda baktıkları dokuz kedi olduğunu ancak Tombi'nin diğerlerinden farklı olduğunu söyleyen öğretmen Özlem Pınar İvaşcu, "Tombi sanırım başka bir evden atılmıştı. Çok uysaldı, çocukların kucağına gidiyordu. Sabahları benim sınıftaki öğrencilerin peşinden sınıfa geliyordu. Önce "günaydın" der gibi sınıfta dolaşır, sonra da bir yer bulup gün sonuna kadar misafirimiz olurdu. Sınıfı terk ettiğimiz de o da okul bahçesine çıkar ve ertesi gün gelmemizi beklerdi. Tombi'nin çocuklarla ilişkisini görünce kedinin bir karnesi olsun istedik, aşılarını yaptırdık. Veliler de durumdan çok memnundu. Çocuklar okula çok daha severek geliyordu, Tombi'yi görecekleri için çok heyecanlılardı. Çocuklar üzerinde çok olumlu bir etki bıraktı" dedi.

"Depresyona girdi"

Tombi'nin varlığı ile çocukların sınıf içerisindeki davranışlarının değiştiğini kaydeden İvaşcu, şöyle konuştu:

"Sınıf içerisinde daha önce defalarca söylerdim ama yine de koşuyorlardı. Tombi sınıftayken "Tombi rahatsız olabilir, sınıfta bir misafir var" dediğimde çocuklar o kadar hassas davrandı ki yüksek sesle konuşmuyorlardı, sınıf içerisinde koşmuyordu. Ancak bir velimiz, çocuğunun alerjisi olduğu için değil, kedinin sınıf içerisinde sağlıksız bir ortam oluşturabileceği endişesi ile Tombi'nin sınıfta olmasını istemedi. Biz de bu şikayeti dikkate aldık ve ona bir yuva arayışına girdik. Önce sahiplendirdik ama gittiği yerdeki evin kedisi ile anlaşamamış ve üç gün yemek yememiş. Onu kendi evime götürdüm ama benim evimde de çok mutlu değil. Asıl özlediği ortamın çocuklar olduğunu düşünüyorum. Depresyona girdi. Doktoru da stres yaşadığını söyledi."

"Karne vereceğiz"

Olayın sosyal medyada paylaşılmasıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün devreye girdiğini ifade eden İvaşcu, "Tombi tekrar geleceği için çok mutluyuz. Ona okulda bir barınak yapacağız ve öğrencileri ziyaret edemeye devam edecek. Tombi'nin karnesi de olacak, çünkü öğrencilerle çok güzel ders dinliyordu" ifadelerini kullandı.

"Yemek yemiyormuş"

Öğrencilerden Irmak Akbaş, "Tombi bizler için çok önemliydi. Tombi gittiği için bizleri özlüyor. Yemek yemiyormuş ve zayıflamış. Tombi sıraların üzerinde geziyordu, biz de onu seviyorduk. Sonra bir yerde durup uyuyordu. Şimdi Tombi geri gelecekmiş. Çok mutlu olacağız. Ona artık okuldaki kulübede bakacağız" diyerek duygularını ifade etti.

"Kedilerin önemini Tombi ile öğrendim"

Ozan Arda Pusa ise, Tombi'nin sabahları sınıfa gelip sıraların üzerinde gezdiğini belirterek, "Tombi kitaplıkta oturup uyurdu. Onu çok özlüyoruz. Öyle özledik ki ona mektuplar yazdık. Eskiden kedileri hiç sevmezdim. Çünkü benim yanıma yaklaşmazlardı ama şimdi kedilerin önemini öğrendim ve onları çok seviyorum" diye konuştu.

"Tombi uyanmasın diye ses çıkarmazdık"

Berilsu Tütüncü isimli öğrenci, "Tombi'yi çok özlüyoruz. Her zaman yanımızda dolaşırdı, yanımızda uyurdu. Tombi uyanmasın diye hiç ses çıkarmazdık, sınıfta bile dolaşmazdık" derken, Bulut Abaylı ise, "Biz sınıfa gelmeden önce Tombi gelirdi. Bizi çok seviyordu. O gidince biz de çok üzüldük. Ona şimdi yuva yapacağız ve ona çok iyi bakacağız. Tombi bizi özlediği için mama yemiyormuş. Zayıflamış. Burada çok mama yiyordu" dedi. Azra Akpınar da, Tombi gittiği için evde çok ağladığını belirterek, "Çok sevimli ve akıllı bir kediydi. Bebek gibiydi. Kedileri çok sevdiğim için onla olmak çok hoşuma gidiyordu. Şimdi tekrar geleceği için çok mutluyum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim