• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ve o genelev kapatıldı!

Ve o genelev kapatıldı!
Güneydoğu Asya bölgesinin en büyük fuhuş bölgesi olarak kabul edilen, Surabaya kenti fuhuşa yasaklandı.

Kapatma kararı, geçimini fuhuş sektöründen sağlayan bölge sakinlerinin  gergin bekleyişinin ardından dün akşamdan itibaren resmen yürürlüğe girdi. 
 
 Surabaya Belediye Başkanı Tri Rismaharini'nin emriyle fuhşa yasaklanan  bölge sakinlerine, yerel yönetim tarafından zararlarını karşılamak amacıyla 5  milyon Endonezya Rupiahı (yaklaşık 893 TL) tazminat ödenecek. Aşama aşama  gerçekleşecek olan kapatma kararı uyarınca, bölgedeki genelevler en son temmuz  ayına kadar işlerini sona erdirmek zorunda. 
 
 Kapatma kararının dün akşam yürürlüğe girmesiyle, yetkililer Güneydoğu  Asya'nın bu en büyük "kırmızı lambalı" bölgesindeki fuhuş merkezlerinden  kepenklerini indirmelerini istedi. Kararın tebliğinin ardından gergin bir  bekleyiş içindeki  bazı fuhuş sektörü çalışanlarının, tazminat talebiyle kentteki  devlet kurumlarının önünde kuyruklar oluşturdukları görüldü. 
 
 Endonezya'nın Doğu Cava eyaletine bağlı Surabaya kentindeki bir askeri  komutanlık bürosu önünde tazminat almak için kuyruğa giren, fuhuş sektöründe  aracı olarak çalışmış Indah isimli kadın, bölgedeki AA muhabirine, aldığı parayla  yeni bir iş sahasında çalışmak istediğini söyledi. Ülkedeki verimli bir tarım  bölgesi olan Nganyuk'tan olduğunu belirten Indah, doğduğu bu kentte büyük baş  hayvan beslemeyi düşündüğünü kaydetti. 
 
 Yasak öncesi gösteriler
 
Yasağın yürürlüğe girmesinden az önce, girişi kapatarak polis ve  bölgenin fuhuşa kapatılmasını isteyenlerin bölgeye girişini engelleyen, fuhuş  sektörü çalışanları, aracılar ve geçimini bu sektörden sağlayanlardan oluşan  Dolly sakinleri, bölgenin kendileri için geçim kaynağı olduğunu göstermek  amacıyla ellerinde tuttukları tencere ve tavalarla eylem yaptı. 
 
Surabaya Belediye Başkanı Rismaharini aleyhinde sloganlar atarak  kendilerine tazminat ödeneceğini duyuran belgeyi yakan eylemcilerle bölgeye  gönderilen yüzlerce polis arasında itiş kakış yaşandığı görüldü. 
 
Gösterilere katılan Andre adlı eylemci, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, kendisi ve diğer "girişimcilerin" kapatma emrine, bunun bölgede  işsizliğe neden olacağı için karşı çıktıklarını söyledi. Belediyenin ödeyeceğini  ilan ettiği  5 milyon Endonezya Rupiahının, kendi aylık kazancının ayda 8 milyon  Endonezya Rupiahı (yaklaşık 1427 TL) olduğu düşünüldüğünde hiçbir şey ifade  etmediğini vurgulayan Andre, şimdiye kadar sadece bir genelev patronunun işini  sona erdirerek yasağa uyduğunu belirtti. 
 
  Güneydoğu Asya'nın en büyük fuhuş merkezi Dolly
 

 Başkent Cakarta'nın ardından ülkenin en büyük kenti olan Surabaya  kentine bağlı Putat Caya köyünde bulunan bölge, adını buraya ülkenin Hollanda  sömürgesi olduğu dönemde gelerek yerleşen Dolly adlı Hollandalı bir kadın genelev  patronundan alıyor. 
 
Yol kenarları boyunca uzanan 150 metre uzunluğunda, 5 metre  genişliğindeki bir alana kurulu olan Dolly ile yakınındaki Carak bölgesi, 1960'lı  yıllardan beri fuhuş sektöründe yer alıyor. 
 
Az sayıda kurulan genelevlerle 1970'li yıllarda oluşmaya başlayan  Dolly, daha sonra büyük bir hızla gelişerek, yüzlerce seks işçisi,  misafirhaneleri, gece kulüpleri, karaoke salonları ve bölge etrafında oluşan gıda  maddesi satıcılarından çekçek sürücüleri ve park görevlilerine kadar uzanan mikro  ekonomik sistemiyle büyük bir sektör haline geldi. Bölge şu an, 48 meskun evde  bulunan 1449 hayat kadını ve yaklaşık 311 hayat kadını tellalına ev sahipliği  yapıyor. 
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim