• BIST 9548.09
  • Altın 2486.691
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.5402
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Vatan mahallesi sakinlerinin yol sıkıntısı alternatif yol ile bitecek

Vatan mahallesi sakinlerinin yol sıkıntısı alternatif yol ile bitecek
Kocasinan ilçesine bağlı Vatan mahallesi sakinleri, mahalleleri ile Yazır mahallesi arasındaki yolun ulaşıma kapatıldığını, bu yüzden de mağdur olduklarını...

Kocasinan ilçesine bağlı Vatan mahallesi sakinleri, mahalleleri ile Yazır mahallesi arasındaki yolun ulaşıma kapatıldığını, bu yüzden de mağdur olduklarını söyledi. Kocasinan Belediyesi ise, yolu kapatan şahıs ile görüşüldüğünü yasal hakkı olarak yolu kapattığını ancak alternatif yol yapılarak vatandaşların mağdur edilmeyeceğini açıkladı.

Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Vatan mahallesi sakinleri, mahalleleri ile şehir merkezini bağlayan yolu, bir vatandaşın "Burası benim arsam" diyerek kapattığını iddia etti. Yolun kapanması ile beraber bir çözüm aradıklarını ama seslerini duyuramadıklarını kaydeden mahalle sakinleri, Kocasinan Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Mahalle sakinleri adına bir açıklama yapan Vatan Mahalle Muhtarı Kasım Sağlam, "Yazır-Vatan yolu 10 gündür kapalı. Belediyeye müracaat ettiğimizde "Kamulaştırma yapacağız" diyerek bizi geçiştiriyorlar. Şuanda yol kapalı ve vatandaş mağdur. 6 ay öncesinde dilekçe vermemize rağmen şuana kadar bir işlem yapılmadı. Halen de bir işlem yapılmıyor" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin de yolun kapanmasından dolayı mağdur olduklarını kaydeden Sağlam, "Vatandaşlar mahallelerine ulaşmak için Erkilet'i dolaşıyoruz. Kış ayları da yaklaşıyor. Kapanan yol Güney cephede olduğu için kar olmuyor. Yolumuzun açılmasını talep ediyoruz. Yolu oradaki bir vatandaş kapattı. "Burası benim arsam" diyerek yolu kapatıyor. Bu yolda 50 yıllık bir yol. 50 yıl önce biz o yola bir sürü para vererek almıştık. Hakkımızı arıyoruz. O yolun kamulaştırılmasını ama kamulaştırılmadan önce yolun açılmasını istiyoruz" diyerek yetkililerden yardım istedi.

VATANDAŞ İNAT ETTİ, BELEDİYE ALTERNATİF YOL YAPTI

Kocasinan Belediye hizmet binası önünde basın açıklaması yapan vatandaşın iddialarına Kocasinan Belediyesi'nden yazılı bir açıklamayla cevap verildi.

Kocasinan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Erkilet Vatan Mahallesinde bahse konu olan alanda kamulaştırma işlemi başlatılmış olup, kapatılan yol özel mülkiyet alanıdır. Uzun yıllar yol olarak kullanılan alan mülk sahibinin isteğiyle şahsı tarafından kapatılmıştır. Her ne kadar özel mülk alanı olsa da kamulaştırma süresince yolun kapatılmaması ve bölge sakinlerinin mağdur edilmemesi adına mülk sahibi ile belediye yetkililerimiz görüşmeler yapmış ancak, mülk sahibi yolu kapatmanın yasal hakkı olduğunu belirtmiş ve kararlı davranmıştır.

Bununla beraber, kamulaştırma süreci tamamlanana kadar vatandaşların mağdur olmamaları adına belediyemiz tarafından alternatif tali yol çalışması tamamlanmak üzeredir.

Basınımızın güzide temsilcilerinin bilgilerine sunar iyi çalışmalar dileriz."

Vatan mahallesi sakinlerinin yol sıkıntısı alternatif yol ile bitecek

Vatan mahallesi sakinlerinin yol sıkıntısı alternatif yol ile bitecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim