• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vanlı Öğretmenden Örnek Davranış

Vanlı Öğretmenden Örnek Davranış
Van merkez Tuşba ilçesine bağlı Gedikbulak Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Fatma Zehra Türker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla...

Van merkez Tuşba ilçesine bağlı Gedikbulak Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Fatma Zehra Türker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açtığı stantta kendisinin çıkardığı "İncinin Kefali" adlı hikaye kitabından elde edeceği gelirlerle okuluna teknoloji sınıfı kurmak istiyor.

Tuşba ilçesine bağlı Gedikbulak Mahallesinde bulunan 12 derslikli Gedikbulak Ortaokulunda Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni olduğunu ifade eden Türker, "Bugün 23 Nisan dolayısıyla burada stant açtık. Standımız içerisinde hem resimler, hem de teknoloji tasarım çalışmaları mevcut. Bir de kendim nacizane "İncinin Kefali" adında bir hikâye kitabı yazdım. Yapılan çalışmalarda satılan ürünlerde ve hikâye kitabımızdan elde edeceğimiz gelirin tamamının tek kuruş almadan okuluma bağışlayacağım. Bununla okulumuzda teknoloji sınıfı kurmak istiyoruz. Çocuklarıma iyi bir eğitim sağlaya bilmek için bu çalışmayı yaptım inşallah her şey çok güzel olur" dedi.

"İNCİ KEFALİ'NİN GÖÇÜNDEN ESİNLENEREK KİTABIMI YAZDIM"

Van Gölünde yaşayan tek balık türü olan İnci Kefali'nin göçünden esinlenerek bu kitabı yazdığını anlatan Türker, "Van Gölü'nde yaşayan inci kefali balığından esinlenerek kitabımı yazdım. Kitap karakterimiz bir inci ve bunun kefalleri ve yani arkadaşlarından oluşmaktadır. 1. ve 2. sınıf çocukları için yazılmış bir kitap içerik olarak Van Gölü'nde yaşayan tek balı türü olan İnci Kefali nasıl ki Nisan-Mayıs aylarında göç etmek için mücadele veriyorlarsa emek sarf ediyorsa çocuklarımızın da hayatta her zaman mücadele vermeleri konusunu birbirine bağlayarak kitabımı yazdım. Umarım çocuklarımıza faydalı olur" diye konuştu.

Vanlı Öğretmenden Örnek Davranış

Vanlı Öğretmenden Örnek Davranış

Vanlı Öğretmenden Örnek Davranış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim