• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Van’da TEOG Sınavı Değerlendirme Toplantısı

Van’da TEOG Sınavı Değerlendirme Toplantısı
Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bu yıl yapılan TEOG sınavında önceki yıllara oranla ilerleme kaydettiklerini belirterek, bu rakamın daha...

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bu yıl yapılan TEOG sınavında önceki yıllara oranla ilerleme kaydettiklerini belirterek, bu rakamın daha üst seviyelere çıkması için herkesin topyekûn bir çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015-2016 yılı 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Selahattin Eyyubi İMKB Lisesi'nde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin ve okul müdürleri katıldı.

Temel eğitimden sorumlu Şube Müdürü Mehmet Şirin Atlı, slayt sunum eşliğinde 2015-2016 yılı 1. dönem TEOG il ve ilçeler arası ortalamaları, gerileme gösteren okullar, genel ortalama ve yüzdelik dilimler hakkında bilgiler verdi.

TEOG sınavında bu yıl ilerleme kaydedildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, "Öncelikle bu güzel ve açıklayıcı sunumundan dolayı çalışma arkadaşlarıma ve bu yıl TEOG sınavlarında başarı gösteren okul müdürlerine teşekkür ediyorum. Bu sunumda dikkatimi çeken nokta ise başarı gösteren okulları çevresindeki okullar ile kıyaslayarak değerlendirmek lazım. Bazı okullarımızda bu değerlendirme ve istatistiklere göre artış olduğunu görüyoruz ve artış gösteren okul müdürlerimizi ben tebrik ederek kendilerine teşekkür ediyorum. Siz okul müdürleri olarak görmüş olduğunuz şu tablolar üzerinden kendi kendinize muhasebenizi yapıyorsunuz ve bizim sizlere bir şeyler söylememize gerek yok. Bu tablolar bizim içindir, bu tablolar bizim öğrencilerimiz içindir. Çünkü bizim öğrencilerimiz bu notlarla diğer emsal öğrencilerle yarışır. Bu yüzden hepimiz topyekûn bir çaba sarf etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim