• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Van’da ‘Sosyal, Kültürel Kazanımlar Projesi’

Van’da ‘Sosyal, Kültürel Kazanımlar Projesi’
Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER), "Sosyal Kültürel Kazanım Projesi" kapsamında Van'ın kenar mahalleleri ile Cizre ve Yüksekova'dan gelen ailelerin oluşturduğu...

Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER), "Sosyal Kültürel Kazanım Projesi" kapsamında Van'ın kenar mahalleleri ile Cizre ve Yüksekova'dan gelen ailelerin oluşturduğu "Halka Kaynaşma ve Kardeşlik Programı" düzenledi.

Şişli Öğretmenevi'nde verilen akşam yemeğinde bir araya gelen aileler, daha sonra "Halka Kaynaşma ve Kardeşlik Programı'na katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan HAKK-DER Genel Başkanı Doç. Dr. Naki Erdemir, "Kardeşlik bugün değilse ne zaman. Sivil toplum kuruluşlarının artık sahaya inmesi gerekir. Bugün birlik ve beraberliğimiz her günkünden daha önemlidir. Her mazlum Türkiye'ye sığınıyor. Fakat Türkiye'de yaşayanların Türkiye'den başka gidecekleri yerleri yoktur. Hepimiz aynı gemi içerisindeyiz ve bu gemi batarsa hepimiz beraber batacağız. Bizlerin bu geminin neresinde olduğumuzun hiçbir önemi yok. Siyonizm'in ve dış güçlerin oyununa gelinmemesi gerekir. Yıllarca bölge halkı İslam'dan koparılmaya çalışılıyor. Ajanlar yıllarca bu ülkede ve bölgede cirit attılar. Yetkililer o gün neden onları görmedi. Değerli kardeşlerim, ölünce nereli olduğumuz, ırkımızın ne olduğu bizlere sorulmayacak. Allah, yarattığından değil, emrettiğinden bizleri sorguya çekecektir" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Sıddık Baykara ise, konuşmasında kardeşlik vurgusu yaparak, "Türkü, Kürdü, Laz'ı, Çerkez'i Yemenli, Hindistanlı hep beraber Çanakkale'de kardeşliğimizi ortaya koyduk. Yine koymak zorundayız. Eğer kardeşliğimizi güçlendirmezsek, oyunlara gelirsek, dış güçlerin gelip başımıza çökeceklerini unutmayalım. Bir Türk ne istiyorsa bir Kürt, bir Arap da onu ister. Kısacası hepimiz insanca yaşamak istiyoruz. Allah, insanları bir erkekle bir dişiden yarattı. Tanışmamız için kabile ve milletlere ayırdı. Bu ayrışma değildir. Hepimiz bir gün öleceğiz. Baki olan sadece bu mülkün yegâne sahibi Allah'tır" diye konuştu.

Program sonunda katılımcılar, HAKK-DER yetkililerine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Van’da ‘Sosyal, Kültürel Kazanımlar Projesi’

Van’da ‘Sosyal, Kültürel Kazanımlar Projesi’

Van’da ‘Sosyal, Kültürel Kazanımlar Projesi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim