• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Van Heyetinin Ankara Ziyareti

Van Heyetinin Ankara Ziyareti
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takve, beraberindekilerle Ankara'ya iki günlük bir çalışma gezisi düzenledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takve, beraberindekilerle Ankara'ya iki günlük bir çalışma gezisi düzenledi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, beraberindeki Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu üyeleri Faruk Biner, Diyaeddin Altındal, Ömer İnanç, Şefik Eren, meclis üyeleri Fevzi Çeliktaş, Faruk Altınal, Sabri Yılmaz, Ekrem Baytar ve İlhan Kaya ile ilk olarak Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'yi makamında ziyaret etti. Çiftçi'ye görevinde başarılar dileyen Takva,

Van'ın ve iş dünyasının karşılaştığı sorunları dile getirdi. Son dönemde artan ekonomik sıkıntılar ile birlikte iş dünyasının özellikle bankalar nezdinde karşılaştığı sorunlara değinen Takva, Van'a özel bir ekonomik paketin devreye girmesi gerektiğini ifade etti. Necdet Takva, "Dünyadan izole edilen İran'a uygulanan yaptırımlar kaldırıldı. İran pazarı şimdiden ülkelerin iştahını kabartıyor. Sınır ili olmamız nedeniyle İran pazarıyla olan entegrasyonumuzu Van üzerinden sağlamalıyız. Bu hem bizim hem de ülkemiz için çok önemli bir avantaj olacaktır. Bu sefer geç kalmamalıyız. Biz bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Bizimde bağlı olduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir iştiraki olan gümrük turizm işletmelerinin taahhüdünün bir an önce hayata geçirilmesi için talimat verilmesini bekliyoruz. Bizim iddiamız şu; Kapıköy Sınır Kapısı modernizasyonunun bitmesi durumunda asla zarar etmeyecektir. Kapıköy'ün 24 saat hizmet vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Başkale'de bulunan Gelincik Sınır Kapısı'nın mutlaka açılması gerektiğini ifade eden Takva, Van'ın artık kronikleşen ama acil çözüm bekleyen diğer bir sorununun da vergi terkini olduğunu belirterek, "Bu konuda sizin özel bir çaba göstermenizi bekliyoruz. İş dünyası biriken vergi borçlarının ödenmesi konusunda ciddi bir mali yükle karşı karşıyadır. Ayrıca çevre yolu, TOKİ ödemeleri, çağrı merkezi, KOSGEB kredileri ve birçok konuda Van için bir araya gelmeli ve çözümler üretmeliyiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ise, Van TSO heyetinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hepimiz Van için çalışıyoruz. Van'ın sorunlarının giderilmesi için Ankara'da güçlü bir lobiye ihtiyacımız var. Bir araya gelmeliyiz, konuşmalıyız. Bu görevimde Türkiye ve Van için hizmet etmek üzere bulunuyorum. Anlattığınız tüm sorunları biliyorum. Özellikle bizim Bakanlığımız ile ilgili olan Kapıköy Gümrük Kapısı için elimden geleni yapacağımı bilmenizi istiyorum. Bir araya gelirsek, olayları doğru değerlendirirsek, inanın çok önemli bir mesafe alacağız" şeklinde konuştu.

Van TSO heyeti Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ile görüşmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geçerek AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve HDP Van Milletvekili Lezgin Botan'ı da ziyaret ettiler.

Daha önce bir araya gelen Van OSB, Van Şoförler Odası, Van Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, MÜSİAD Van Şubesi, Van ESOB, TÜMSİAD Van Şubesi ve Van Ticaret ve Sanayi Odası adına randevu talep edilen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın olum yanıt vermesi ile Ankara'da gerçekleşen görüşmeye Van Organize Sanayi Bölgesi, Van MÜSİAD, Van Şoförler Odası ve Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndan oluşan bir heyet katıldı. Heyette yer alan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, son dönemlerde genelde bölgede, özelde ülkede yaşanan sorunların geleceğe olan umutları negatife çevirdiğini belirterek, "Öncelikle bölgemizin ve ülkemizin demokratik, anayasal çerçevede Kürt sorununun çözülmesi için tüm kesimlerle birlikte nihayete kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.

Van heyetinden kentle ilgili bilgiler alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, Van heyetinin her zaman kendisine önemli bilgiler aktardığını belirterek, "Van için bir araya geldiğiniz için sizleri tebrik ederim. Dile getirdiğiniz birçok sorunu çok iyi biliyorum. Bunların çözümü için gerek bakanlığımız gerekse diğer kurumlarda çözüm konusunda çalışıyorum. Bu konuların hepsi için çalışma yapıyoruz. Önemli ve bakanlığımız uhdesindeki sorunların çözümü için mutlak suretle talimatlar vereceğim. Ayrıca bir bölge milletvekilli olarak Van'ın önemli bir cazibe merkezi olması için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah tüm sorunları en kısa sürede çözmeye gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Van Heyetinin Ankara Ziyareti

Van Heyetinin Ankara Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim