• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Van Defterdarı Durusoy’dan Mükelleflere Uyarı

Van Defterdarı Durusoy’dan Mükelleflere Uyarı
Van Defterdarı Mehmet Durusoy, elektronik tebligata uyulması konusunda mükellefleri uyarılarda bulunarak, "E-tebligat sistemini kullanmak zorunda olup bildirimde...

Van Defterdarı Mehmet Durusoy, elektronik tebligata uyulması konusunda mükellefleri uyarılarda bulunarak, "E-tebligat sistemini kullanmak zorunda olup bildirimde bulunmayan ve E-tebligat sistemine dâhil olmayanlara özel usulsüzlük cezası uygulanacaktır" dedi.

Elektronik tebligat hakkında önemli uyarılarda bulunan Van Defterdarı Mehmet Durusoy, "Vergi dairelerince düzenlenen ve mükellefler ile diğer muhataplarına, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla elektronik ortamda tebliğ edilmesidir" diyerek, Mükelleflerin son gün olan 31.Aralık 2015 tarihini beklemeden Vergi dairelerine uğrayarak gereken işlemlerin yapılmasını istedi. E- tebligat uygulaması için 31 Aralık 2015 tarihinden sonra başvuruda bulunanların, müracaatlarının kabul edilmeyeceğini ifade eden Durusoy; "Kurumlar vergisi mükelleflerine zorunlu, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünde gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlara zorunlu, kendilerine E-tebligat yapılmasını talep edenlere ise isteğe bağlı, olarak E- tebligat yapılacaktır" dedi.

"ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI UYGULANACAK"

E- tebligat sistemini kullanmak zorunda olup bildirimde bulunmayan ve E- tebligat sistemine dâhil olmayanlara idare tarafından, Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 355'inci maddesi uyarınca, özel usulsüzlük cezası uygulanacağını vurgulayan Durusoy, "Bu mükellefler adına oluşturulan internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifresi, bu mükelleflere tebliğ edilerek, E- tebligat gönderimi başlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

E- tebligat başvurusunun bizzat mükellef veya kanuni temsilcileri tarafından yapılabileceğini dile getiren Durusoy, bunun yanında E-tebligat sistemi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik, özel yetki içeren noterden verilmiş vekâletnameyle, yetkili kılınan kişiler aracılığıyla da yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim