• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Validen Öğrencilere Nasihat

Validen Öğrencilere Nasihat
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Özel Altaş Koleji tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğine katılarak, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Özel Altaş Koleji tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğine katılarak, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Kendisinin çok zor şartlar altında eğitim-öğretim gördüğünü anlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Ben de sizin gibi bir okulda öğrenciydim. Sizleri gördüğüm zaman öğrencilik yıllarıma geri dönüyorum. Gelecekte kim bilir sizi ne meslekler bekliyor. Belki içinizden cumhurbaşkanı, başbakan çıkacak. Belki bakan, vali ya da bir bilim adamı çıkacak. Yeter ki bu yönde bir çabanız olsun. Benim okuduğum okullardan çıkıp karşınızda vali olarak konuşma yapabiliyorsam sizlerin bizlerden daha iyi yerlerde olmanız lazım. Ben köyde kerpiç bir okulda, lastik ayakkabıyla okudum. Bu koşullarda okudum ben çocuklar. Tabi belli bilgi ve donanım sahibi olarak karşınızda konuşuyorum şimdi. Ama sizin sahip olduğunuz imkanlar çok daha ileri. Elinizde mazerette yok. Tamamen size bağlı bundan sonraki olaylar. Eğer çalışırsanız, elinizdeki imkanları çok iyi değerlendirebilirseniz, siz de iyi bir meslek sahibi olup, çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Bundan da hem kendiniz hem aileniz hem ilimize hem de Türkiye kazanır" dedi.

Öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Vali Balkanlıoğlu, "Eğitim-öğretim gördüğünüz okulunu gezdim. Çok büyük şansa sahipsiniz böyle bir okulda okumaktan dolayı. Aileleriniz büyük fedakarlık gösterip sizi bu okullara gönderiyor. Devlet okulları ücretsiz burası paralı. Hangi işi yaparsanız yapın, hangi pozisyonda olursanız olun, oranın en iyisi olmaya çalışmanız gerekir. En iyisi olmaya gayret eder ve öyle olursanız, her zaman herkes sizi tercih edecektir. Herkes çok iyi çalışan, çok iyi üreten, dürüst, namuslu ve işinin ehli o işin gerektirdiği donanıma sahip insan arıyor. Bundan dolayı iş teklifleri gelecektir" diye konuştu.

Validen Öğrencilere Nasihat

Validen Öğrencilere Nasihat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim