• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Varol: "Doğanın, tarihin ve kültürün ışıkları Amasya’da"

Vali Varol: "Doğanın, tarihin ve kültürün ışıkları Amasya’da"
Amasya Valisi Dr. Osman Varol, "Amasya'yı görmeyen herkesi, doğanın, tarihin ve kültürün ışıklarını Amasya'da yeniden keşfetmeye davet ediyorum" dedi.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, "Amasya'yı görmeyen herkesi, doğanın, tarihin ve kültürün ışıklarını Amasya'da yeniden keşfetmeye davet ediyorum" dedi.

Köklü tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrin sahip olduğu güzelliklerle dört mevsim turizmin dolu dolu yaşanabileceği bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu belirten Vali Varol, "Ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründen ilimizin de yeteri kadar pay alabilmesi, turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir. İnsanoğlunun kurduğu ilk yerleşim yerlerinden biri olan Amasya, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ve değişik medeniyetlerin harmanlandığı bir açık hava müzesi görünümündedir. Ferhat ile Şirin'in efsanelere konu olmuş aşkına ev sahipliği yapan ilimizde, birçok doğal güzelliğin yanı sıra bir tabiat harikası Boraboy Gölü, Kral Kaya Mezarları, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda köprü, medrese, han, hamam, Bimarhane, bedesten ve camiler, Osmanlı mimarisinin en iyi örneklerinden olan Yalıboyu Evleri ilk bakışta dikkati çeken tarihi mekanlardır. Bu denli köklü bir kültür mirasına sahip olan ilimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Marka Kent" olarak ilan edilmiş olup, konuksever insanları ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Bu bağlamda, turizmin çeşitlendirilebilir anlamda çoğaltılması ilimize değer katacaktır" diye konuştu.

Sahip olduğu doğal ve kültürel varlıkların turizme kazandırılması ve turizmin ilde çok daha ileri seviyelerde olmasının Amasyalıların haklı olarak en büyük hedefi ve hayali olduğuna değinen Varol, "Hepimiz birbirimize destek olursak başarı kalıcı olacaktır. Yapabileceklerimizi ortaya koyup samimi bir biçimde işbirliği yapmalıyız. Sürdürülebilir bir turizmi düşünmeliyiz. Bölgeye gelen turist sayısı artarak devam edecekse bununla birlikte işletmelerin kendini geliştirme ihtiyacı doğacaktır. İlimizin avantajlı yönlerini çok iyi değerlendirerek, turizmdeki gelirini daha da arttırmak için hep birlikte hareket etmemiz gerekmektedir. Bu noktada ilimizin turizmde hak ettiği seviyeye gelebilmesi için, kamu kurumlarımıza, esnafımıza, turizm işletmelerimize ve tüm halkımıza görevler düşmektedir. Birlikte gerçekleştireceğimiz kararlı atılımlarla İlimiz turizm sektöründe haklı yerini mutlaka alacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim