• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Türker: “EXPO 2016 Can Suyu Olacak”

Vali Türker: “EXPO 2016 Can Suyu Olacak”
Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'nın açılışı için geri sayım sürerken, hazırlıkların...

Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'nın açılışı için geri sayım sürerken, hazırlıkların da son aşamaya geldiğini söyledi.

Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya alandaki inşaatların sonuna gelindiğini söyledi.

EXPO çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Türker, "Sadece kulemiz bir iki haftalık daha bir süreye ihtiyaç duyuyor. Ondan sonra artık toparlanmış, provaları yapıyor olacağız ve EXPO açılışına hazır hale gelecek. 23 Nisan günü devlet erkanının yoğun programı dolayısıyla açılış törenini 22 Nisan akşamı yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve muhtemelen de yabancı devlet başkanlarının da teşrifleriyle. O günden başlayarak sadece Antalya'ya değil, Türkiye'ye ve bu alanda ilgi duyan bütün dünya vatandaşlarına görsel şölenler hazırlamaya şu anda bizde hazırlıklarımızı yürütüyoruz" dedi.

"İNSANLARIN GÖRMEK İSTEYECEĞİ BİR YER OLACAK"

EXPO 2016 Antalya'ya katılmak üzere sözleşme imzalayan ülke sayısının 45'e ulaştığına da dikkat çeken Vali Türker, "Bunun çok önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum ve ülke bahçeleri de inşa ediliyor. Bu ülke bahçeleri bizim EXPO için önemli bir cazibe alanı oluşturuyor çünkü dünyanın muhtelif yerlerinde ne oluyor orada kültürel değerler nedir, bioçeşitlilik bakımından durum nedir. İnsanların tabi çok özel olarak gelip görmek isteyecekleri bir alan olacak" dedi.

"ANTALYA VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM"

EXPO 2016'da botaniğin dışında zengin kültürel programlar olacağının da altını çizen Vali Muammer Türker şöyle konuştu;

"Kültürel faaliyetler programı da netleşmek üzere. Şu anda tabi kesin olarak netleşmediği için isim telaffuz etmek istemiyoruz ama herkesin duyduğu zaman böyle bir hayret nidası ortaya atacağı dünyadan ve Türkiye'den çok önemli sanatçılar, çok önemli gruplar, çok önemli gösteri grupları gelecek buraya. Yani EXPO Türkiye'nin turizmine de Antalya'nın turizmine de hem bir can suyu olacak hem de bir EXPO'nun ne kadar güzel yapıldığını biz de Türk insanı olarak devletiyle vatandaşıyla, özel teşebbüsüyle, bu işi organize eden insanlarla, bu işe emek veren gönül veren insanlarıyla onu göstermiş olacağız. Bu çok önemli bir kazanım olacak Antalya için ve Türkiye için."

TÜROFED BAŞKANI AYIK, "EXPO 2016 TURİZME ARTI DEĞER KATACAK"

EXPO 2016 Antalya'nın turizme katkıları konusunda açıklamada bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise EXPO 2016 Antalya'nın farklı biri ürün zenginliği olarak turizme artı değer katacağını ifade etti. Ayık, "Antalya ürün zenginliği ve derinliği açısından bakıldığında sadece Türkiye'nin değil dünyanın en gelişmiş turizm bölgeleri ve destinasyonlarından bir tanesidir. EXPO gibi farklı bir ürünün de bu kentin bu bölgenin içinde yer alması aslında bu zenginliğe bir zenginlik daha katacak. Biz böyle bir beklenti içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki ay açılacak. Açıldıktan sonra da Antalya'ya ziyarete gelen misafirlerimiz için önemli bir rekreasyon, dinlenme, görme gezme ve bunun yanında bir takım etkinliklerin yapıldığı alanı görme ve tanıma şansına sahip olacaklar. Bence bu çok önemli bir kazanım olacak Antalya ve bölgemiz için."

EXPO 2016 Antalya'nın yalnızca açık kalacağı 6 ay boyunca değil, sonrasında da değerlendirilebilecek bir proje olduğuna vurgu yapan Ayık, "Önümüzdeki dönem için inşallah Perge Antik Kenti de hemen yanı başındadır, onunla bütünleşip bir proje geliştirilirse Antalya'ya gelen misafirler açısından da çok önemli bir kazanım olacak. Aynı anda hem binlerce yıllık tarihi ve bugünlerde yapılmış yaratılmış güzelliği görme ve tanıma şansına sahip olacaklar. Bu da bence çok hoş bir birleşme olacak aslında" diye konuştu.

Vali Türker: “EXPO 2016 Can Suyu Olacak”

Vali Türker: “EXPO 2016 Can Suyu Olacak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim