• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Vali Şahin: Nakış kursu yerine medikal aletler yapma kursu açalım

Vali Şahin: Nakış kursu yerine medikal aletler yapma kursu açalım
Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Vali İbrahim Şahin, Halk Eğitim Merkezleri'nde nakış işleme kursları yerine medikal...

Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Vali İbrahim Şahin, Halk Eğitim Merkezleri'nde nakış işleme kursları yerine medikal aletlerin üretimi konusunda kurslar açmasını istedi.

Toplantının açılışında Samsun Yerel Eşitlik Eylem Planı Revize Çalıştayı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların ardından değerlendirme konuşması yapan Vali Şahin, şunları kaydetti: "Yerel Eşitlik Eylem Planları, illerin, yerel düzeyde kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadının statüsünün güçlenmesi için izlemeleri gereken yol haritasını belirlemek üzere hazırladıkları çalışmalardır. Kadınların yaşadığı sorunların tek, tek birbirinden bağımsız bir biçimde ele alınması, sorunun kavranmasını ve farklı yönlerinin birbirleri ile bağlantılarının görülmesini güçleştirmektedir.

Kadınların yaşadığı sorunları anlamak ve çözüm üretmek için, meselenin tüm yönlerine bir bütün olarak bakmak ve birbiriyle bağlantılı stratejiler üretmek gerekmektedir. Samsun ilimizde kız erkek ayrımı yapmaksızın okuma yazma konusunda yüzde yüze çıkarmak için uğraş vermeliyiz. Kız çocuklarımızın okula gitmeleri konusunda bir direnç varsa hepimizin bunu ortadan kaldırma adına mücadele etmesi gerekiyor. Çünkü çocuklar ben okula gitmem demiyor. Genelde çocukları anne babalar okula göndermiyor. Gerçi Samsun ilimiz için pek böyle durumlar söz konusu olmuyor."

Cerrahi aletler sektöründe ilde bir yıl önce yaklaşık 1200 civarında çalışan varken bugün bu sayının 2 bini geçtiğini bildiren Vali Şahin, şöyle konuştu: "Bizim bunu 20 bin kişiye çıkarmamız için çalışma yapmamız gerekiyor. İstihdam konusunda ilimizin önemli bir avantajı var. Samsun cerrahi aletlerin üretimi konusunda bir üst bölgesi. Cerrahi aletlerin üretimi sektörü istihdam açısından önü açık bir sektör. Çok fazla istihdama müsait bir alan. Cerrahi aletler sektöründe ilimizde bir yıl önce yaklaşık 1200 civarında çalışan varken bu gün bu sayı 2 bini bulmuştur. Bizim bunu 20 bin kişiye çıkarmamız için çalışma yapmamız gerekiyor.

İlimizde roman vatandaşlarımızdan başlayarak, kadınların cerrahi aletlerin üretimi konusunda devreye konularak üretime katılması adına bir çaba içerisine girmemiz gerekiyor. Samsun'da el emeği üretimler konusunda zanaatkar ruhun öne çıkarılması konusunda çalışmaları yapmamız mümkün. Bafra ilçemizde cerrahi aletlerin üretilmesi adına bir organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Bizim gelecek süreçte Halk Eğitim Merkezlerinde medikal aletlerin üretimi konusunda kurslar açmamız gerekiyor. Bu kurslara kadınların mutlaka katılmasını teşvik etmeliyiz. Bu başarıldığı zaman ilimizde istihdamın sağlanmasına çok önemli katkıda bulunur. Ayrıca hibrit ürünleri ortaya çıkarmak için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Ben ekonomik alanda kadınları erkeklerle eşit hale getirebilirsek, yaşamın her alanında kadın-erkek eşitliğini büyük ölçüde sağlamış oluruz diye düşünüyorum."

"Ben ekonomik alanda kadınları erkeklerle eşit hale getirebilirsek, yaşamın her alanında kadın-erkek eşitliğini büyük ölçüde sağlamış oluruz diye düşünüyorum." diyen Şahin, "Biz bu konudaki çalışmalarımızda öncelikli alanları belirleyip bu alanlarda komiteler oluşturalım. Bu toplantılarımızı daha sık yapıp komitelerde alınan kararların ne kadarının sahada uygulamaya sokulduğunu takip edelim. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyesi kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Şahin: Nakış kursu yerine medikal aletler yapma kursu açalım

Vali Şahin: Nakış kursu yerine medikal aletler yapma kursu açalım

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim