• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Mustafa Masatlı başkanlığında tarım ve hayvancılık değerlendirme toplantısı düzenlendi

Vali Mustafa Masatlı başkanlığında tarım ve hayvancılık değerlendirme toplantısı düzenlendi
Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, tarım ve hayvancılığın sorunlarının çözümü ve geliştirilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, tarım ve hayvancılığın sorunlarının çözümü ve geliştirilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe Tarım Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı ile tarım, hayvancılık ve arıcılık yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Masatlı, Ardahan'ın temel değeri olan hayvancılık konusunda tüm yetkililerinin sürekli olarak sahada olmaları gerektiğini belirterek, tüm paydaşlarla birlikte ortak çalışılarak, ilin tarım ve hayvancılığını en üst seviyeye taşıyacak adımlar atılacağını, ayrıca düzenli hayvancılık eğitimleri verileceğini söyledi.

Ardahan'ın verimli bir mera varlığı olduğunu hatırlatan Vali Masatlı, "Biz bu meraların korunmasını, düzenli olarak kullanılmasını ve üreticilerimizin bu meralardan en iyi şekilde yararlanmasını istiyoruz. İlimizde ki et ve süt kalitesi çok fazla. Arıcılık ve bal kalitesi de keza öyle. Bu kaliteyi düşürmeden üzerine koymak, üretimi arttırmak, hayvan ırkını bölgeye uygun hale getirmek için çalışmalıyız. Bu anlamda çiftçilerimizin tarım, hayvancılık ve arıcılık konularında eğitilmeleri, bilgilendirilmeleri, hastalıkla mücadele etmeleri büyük önem taşımaktadır. Tarım müdürlüğümüz bu konuda üzerine düşen görevi özveriyle yerine getirecek ve Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Arıcılar Birliği, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği gibi kuruluşlarla sürekli temas halinde olacaktır. İlimizin tarım ve hayvancılık potansiyelini düşündüğümüzde hep birlikte tarımın, hayvancılığın ve arıcılığın niteliğini yükseltmek için de gayret sarf edeceğiz" dedi.

Vali Masatlı'nın konuşmasının ardından katılımcılar, görüş ve önerilerini dile getirdi, hayvancılığa katkı sağlayacak iki yeni projenin yapılması ve uygulanması kararlaştırıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim