• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Mustafa Çiftçi: “Çorum’da 7 kişide “Omicron” varyantı görüldü”

Vali Mustafa Çiftçi: “Çorum’da 7 kişide “Omicron” varyantı görüldü”
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum'da 7 kişi de "Omicron" varyantının görüldüğünü açıkladı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum'da 7 kişi de "Omicron" varyantının görüldüğünü açıkladı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda Vali Çiftçi, pandemi dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

2020-2021 yıllarında tüm dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen bir pandemi süreci yaşandığını ve halen yaşanmaya devam ettiğini hatırlatan Vali Mustafa Çiftçi, "Pandemi halen Türkiye gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Bugüne kadar korona virüs nedeniyle Çorum'da bin 522 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Sağlık Bakanlığının son açıkladığı illere göre vaka oranlarında Çorum'da vaka oranı 100 binde 138,83 olarak gerçekleştiğini dile getiren Vali Çiftçi, bundan sonra kentte Omicron varyantı ile birlikte vaka sayılarında yükselişin başlayacağını öngördüklerini kaydetti.

Pandemi kurallarında değişiklik olmadığına dikkat çekerek kurallara uyulması için çağrıda bulunan Vali Çiftçi, tehlikenin henüz geçmediğini vurguladı.

Pandemi ile mücadele en büyük silahın aşı olduğunu hem Sağlık Bakanlığı'nın hem devlet yetkililerinin zaman zaman dile getirdiğini hatırlatan Vali Çiftçi, "Bugüne kadar ilimizde 18 yaş üstü vatandaşlarımızın 1 ve 2 doz aşısını olmuş olanların oranı yüzde 83,60. Biraz daha artmış olabilir. Veriler sürekli yenilendiği için rakamlarda artış olabiliyor. Aşılama oranlarında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Aşılama oranda ilimiz 19'uncu sırada. Aşı noktasında Türkiye'de iyi bir yerdeyiz. 12 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılama oranı ise yüzde 79,96. Bu açıdan da iyi durumdayız" şeklinde konuştu.

Çorum'da şu anda Omicron varyantının 7 kişide görüldüğünü açıklayan Vali Çiftçi, "Omicron varyantı şu anda daha çok İstanbul'da görülüyor. Önümüzdeki süreçte ilimize yansımalarının daha fazla olacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızı uyarıyorum, lütfen daha dikkatli olalım. Pandemide bin 522 insanımız hayatını kaybetti. Benzer acılar yaşamamak için bu konularda dikkatli olmak gerekiyor. Sağlık teşkilatımız sürecin başından beri fedakarca mücadele yürüttüler. Onları, kendimizi, devletimizi ve milletimizi düşünerek daha hassas ve dikkatli davranalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim