• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Vali Memiş, 2. OSB’de incelemede bulundu

Vali Memiş, 2. OSB’de incelemede bulundu
Erzurum Valisi Okay Memiş, "Tekstil kent projemiz kapsamında başladığımız 4 fabrikanın inşaatını Ağustos ayından önce bitirmeyi hedefliyoruz. Her fabrikada...

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Tekstil kent projemiz kapsamında başladığımız 4 fabrikanın inşaatını Ağustos ayından önce bitirmeyi hedefliyoruz. Her fabrikada en az 500 işçi çalışacak" dedi.

Vali Okay Memiş, 2. Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı devam edilen fabrikalarda incelemede bulunarak, yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Büyükşehir Belediyesi tarafından önemsenen Tekstil kent projesini valilik olarak sahiplendiklerini ifade eden Vali Memiş, "Fabrikaların yapımına başladık. Şuan temel üstü aşamaya geldik. Ağustos ayından öncede bitirmeyi hedefliyoruz. Eş zamanlı olarak da burada istihdam edeceğimiz kişilerin eğitimine kısa zamanda başlayacağız. Her fabrikada en az 500 işçi çalışacak" dedi.

Fabrikalarda ağırlıklı olarak kadınların istihdam edileceğini aktaran Vali Memiş, "İçinde bulunduğumuz alandaki fabrikalar, tekstil üzerine olduğu için daha çok kadın vatandaşlarımız istihdam edilecek. Fabrikalarda çalışacak olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını düşündük. Kadın çalışanlarımızın çocukları için de her fabrikanın içerisinde kreş olacak." İfadelerini kullandı.

"İstihdam sorununu somut projelerle çözmek istiyoruz"

"Alanlarında uzman katma değer yapan, istihdam garantisi veren tekstilcilerle irtibat halindeyiz" diyen Vali Memiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Biz fabrikaları yaparak uygun şartlarda ihale edeceğiz. Devlet olarak maksadımız para kazanmaktan ziyade işsiz vatandaşlarımıza iş imkânı sağlamak. Benim hayalim Erzurum'u Türkiye'nin en önemli tekstil kentlerinden biri haline getirmek. Bu bir başlangıç ama çok ümitliyiz. Erzurum'da yaklaşık 500 bin kişi yaşıyor ve 6. Bölge teşviklerinden faydalandıkları için Türkiye'nin büyük tekstilcileri artık Doğu Anadolu'ya gelmeye başladılar. Çünkü imalat maliyeti yarı yarıya düşüyor. Dolayısıyla bizim bu bölgelerimizi tercih etmeye başladılar. Bu fırsatı değerlendirmeyi ve vatandaşımızın helal para kazanmasını amaçlıyoruz. İstihdam sorununu somut projelerle çözmek istiyoruz. Kamu kaynağını doğru projelere harcamak istiyor, bunu da sizlerle istişare ederek yapıyoruz. Fabrikalar tamamlanınca basın mensubu arkadaşlarımızla tekrar bir araya geleceğiz. Bu tür projeler tamamlanınca inanılmaz keyif alıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim