• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Kahraman; “Kış Mevsiminde Sokak Hayvanlarını Koruyalım”

Vali Kahraman; “Kış Mevsiminde Sokak Hayvanlarını Koruyalım”
Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncü toplantısı yapılan Sokak Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Vali Süleyman Kahraman başkanlığında gerçekleştirildi. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ve kurul üyelerinin katılımı yapılan toplantıda özellikle sokak hayvanlarının korunması konusu ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Süleyman Kahraman, hayvanların çevresel tepkilerden korunması amacıyla kurul olarak neler yapılması gerektiği konusunda bir sonuca varmak için toplanıldığını söyledi. Konuşmasını sürdüren Vali Kahraman; "Yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de soğuk havalar yaşamı olumsuz etkiliyor. Valilik olarak, vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yöneticiler ve insanlar, çevrelerindeki insanlara karşı sorumlu oldukları kadar doğaya karşı da sorumlu davranmalıdırlar. Bizi gerçekten iyi insan yapan olgu, dünyadaki bütün yaratılmışlara karşı sorumlu davranabilme becerisidir. Günümüz dünyasında insanoğlu, kendi ihtiyaçları doğrultusunda doğaya zarar vermekte ve birçok canlının yaşam alanını kısıtlamaktadır. Bundan dolayı özellikle sokak hayvanları soğuk kış günlerinde insanların yardımına ihtiyaç duymaktadır. Yüce dinimizin sevgi peygamberi Rasulullah (S.A.V) Efendimiz buyuruyor ki: "Merhamet edenlere Allah-u Teala rahmet eder. Yerdekilere rahmet ediniz ki, gökteki de size rahmet etsin." Bu şuurla soğuk kış günlerinde kuşları beslemek için özel vakıflar kuran ecdadımızın torunları olarak bizler de birlikte yaşadığımız canlılara karşı duyarlı davranmalıyız.

Bu merhamet duygusu vatandaşlarımıza yansırsa doğayla daha barışık ve huzurlu bir toplum oluruz. Sevgi ve merhamet iklimi bu soğuk havaları cennete çevirir. Sadece doğaya karşı değil çevremizdeki tüm canlılara muhabbetle yaklaşırsak bizden sonraki nesillere de daha yaşanabilir bir dünya bırakmış oluruz.

Dürüstlük ve adaletin sembolü olan Hz. Ömer'in dediği gibi, "Fırat kenarında bir koyun kaybolsa Allah bunun hesabını bizden sorar." Biz de bu anlayışla vatandaşlarımızdan olduğu kadar doğadaki tüm canlılardan da sorumluyuz. Bu doğrultuda ilimizde hayvanları koruma adına bir takım kararlar alınmış olup; Hayvanların korunması, hayvanlara daha rahat bir ortam hazırlanması ve kötü muamele yapılmasını önlemek adına çalışmalarımız devam etmektedir.

Beslenme odakları temizlenip lokantalardan ve kesimevinden temin edilen yemek atıkları ve su bırakılmaktadır. Hayvanlara kötü muamelede bulunan 4 kişiye toplam 4 bin 508 TL tutarında para cezası yazılmıştır.

Yabani hayvanların beslenebilmesi için 7 Ton buğday, 500 Kg saman alınmıştır. Kaçak avcılıkla mücadele devam etmektedir. Erzincan Belediye Başkanlığı'na ait Geçici Bakımevi belirli aralıklarla denetlenmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle soğuk kış günlerinde kuşları beslemek için özel vakıflar kuran ecdadımızın torunları olan değerli Erzincanlı hemşerilerimin ilimiz genelinde alınmış olan bu kararların uygulanmasında bizlere yardım ederek desteklerini esirgemeyeceklerinden eminim. Tüm vatandaşlarımızdan doğadaki diğer canlılara karşı daha duyarlı olmalarını bekliyorum. Vatandaşlarımızın sokak ve yaban hayvanları için çeşitli noktalara yiyecek ve su bırakmalarını istiyorum. Bu hususta gerekli hassasiyeti gösteren tüm kardeşlerimize şimdiden teşekkür ediyorum" Dedi

Toplantıda söz alan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kendisinin de bir hayvan beslediğini hatırlatarak, belediye olarak hayvan barınağında sokak hayvanlarına gerekse vatandaşların hayvanlarına hizmet verdiklerini söyledi. Yine barınakta kalan hayvanlar için 10 bin TL'lik mama alındığını söyleyen Başkan Başsoy, belediye olarak hayvanlara yönelik gerekli hassasiyetin gösterildiğine dikkat çekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim