• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Vali Işın: “İnsanlık Öldürmeyi Kabul Etmez”

Vali Işın: “İnsanlık Öldürmeyi Kabul Etmez”
Ağrı Valisi Musa Işın, yaşanan terör olaylarına değinerek, "Hiçbir insanlık öldürmeyi kabul etmez. Sizler (doktorlar) insanları yaşatan insanlarsınız....

Ağrı Valisi Musa Işın, yaşanan terör olaylarına değinerek, "Hiçbir insanlık öldürmeyi kabul etmez. Sizler (doktorlar) insanları yaşatan insanlarsınız. Mesleğiniz çok ulvidir. Önemli bir hizmeti ifa etmektesiniz" dedi.

14 Mart'ta Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle ertelenen Tıp Bayramı, İbrahim Çeçen Üniversitesi Konuk Evi'nde verilen yemekle kutlandı. Yemekte konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, "Umuyor ve diliyorum ki her günümüz bir bayram havasında geçsin. Memleketimizde, ilçelerimizde ve köylerimizde huzur ve sükût hâkim olsun. Ülkemizin zenginliklerini bize fazla gören mihraklar huzurumuzu bozmak istemektedir. Ülkemiz, 30 yıldır bu sıkıntıyla mücadele etmektedir. Aslında Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne kadar terörsüz çok az zamanımız vardır. 1980 döneminde bu ülkenin gençleri sağ sol çatışması adı altında birbirine kırdırıldı. Geriye dönüp baktığımızda keşke o olaylar yaşanmasaydı diyoruz. Eminim ki bizden sonraki kuşak da bugünkü olayları değerlendirdiğinde, onlar da bu olaylarda dolaylı veya doğrudan yer alan insanlar keşke olmasaydı diyecekler. Çünkü giden hayatlar bizim hayatlarımız. Giden insanlar bizim insanlarımız. Emek vererek yetiştirdiğimiz insanlar bugün öldürülen insanlardır. Elbette ki insanlık bunu reddetmektedir. Hiçbir insanlık insan öldürmeyi kabul etmez" dedi.

Doktorların ulvi bir görevi ifa ettiğini vurgulayana Vali Işın, "Sizler insanları yaşatan insanlarsınız. Mesleğiniz çok ulvidir. Önemli bir hizmeti ifa etmektesiniz. Sizin yapmış olduğunuz bu hizmeti maddi değerlerle ölçmek mümkün değildir. Sizin mükâfatınız ancak manevi değerlerle ölçülebilir. Sizin bir insanı hayata bağlamanız, bizim yaptığımız bütün hizmetlere eşdeğerdir. Zorluklarla karşılaştığınızı biliyorum. Ama biz ülkemizi, vatanımızı ve insanlarımızı seviyorsak, biraz fedakârlık yapmak zorundayız. Eğer biz fedakârlık yapmazsak, yarın vatan millet Sakarya dememizin hiçbir kıymeti yoktur. Buradaki yaptığınız görev çok önemlidir. Belki buradaki bir gününüz batıdaki bir aya veya bir yıla bedeldir. Biz fedakârlık yapmazsak kimden fedakârlık bekleyeceğiz. Hepimize fedakârlık düşüyor" ifadelerinde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Cesim Solhan da yemekte bir konuşma yaptı.

Vali Işın: “İnsanlık Öldürmeyi Kabul Etmez”

Vali Işın: “İnsanlık Öldürmeyi Kabul Etmez”

Vali Işın: “İnsanlık Öldürmeyi Kabul Etmez”

Vali Işın: “İnsanlık Öldürmeyi Kabul Etmez”

Vali Işın: “İnsanlık Öldürmeyi Kabul Etmez”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim