• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Vali Güvençer Soma’da muhtarlarla buluştu

Vali Güvençer Soma’da muhtarlarla buluştu
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Somalı muhtarlar ile bir araya geldi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Somalı muhtarlar ile bir araya geldi.

Soma Belediye Meclisi'nde düzenlenen 2018 Yılı 3. Muhtarlar Toplantısına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Etem Karasoy, İl ve İlçe daire müdürleri ve Somalı muhtarlar katıldı.

Vali Güvençer katılımcıları selamlayarak başladığı açılış konuşmasında Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında görevli Mehmetçiklere muzafferiyet temenni edip tüm şehitleri ve Soma özelinde Soma Maden şehitlerini bir kez daha rahmetle andı.

Vali Güvençer, geçtiğimiz yıl yapılan muhtarlar toplantısının üzerinden bir yıl geçtikten sonra bir kez daha bir araya geldiklerini belirterek, "İnşallah bir önceki toplantımızdan daha faydalı daha bereketli bir toplantı olacak. Yüzünüz gülüyor ne güzel, birbirimizi görünce yüzünüz gülmeye devam etsin. Aşılamayacak sorunlarla gücümüz nispetinde bir yandan mücadele ederken, öte yandan şahsiyetin, cesaretin ve şükre mukabil tebessüm, sadaka da olmak üzere bizlere yakışıyor. Benim de yüzüm gülüyor, sizleri görünce daha çok yüzüm güldü. Bundan bir önceki toplantımızdan bu yana Soma bir yaş daha aldı, bizler bir yaş daha aldık. Soma büyüdü, zaman geçti, önemli olan bu geçen zamanda Soma yaş alırken biz yaşlanırken, geride bıraktığımız bir yılı nasıl değerlendirdik, ne yaptık. Mutlaka bazı şeyleri eksik bıraktık, önümüzde bu an ve yarın ve yarınlardan bir fırsatlar zinciri var, eksikliklerimizi tamamlayabilir, yanlışlarımızı düzeltebilir, yeni bir şeyler ekleyebiliriz. Bu manada da bir karalılık içinde olduğunuzu biliyorum" dedi.

Toplantıda, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma'da düzenlenen 2017 yılı muhtarlar toplantısında muhtarlar tarafından dile getirilen sorunlar ve taleplerle ilgili alınan mesafeye ilişkin sunum yaptı. Kaymakam Altıntaş, bir önceki toplantıda eğitim, enerji, sağlık konusunda gündeme gelen sorunların birçoğunun çözümlendiğini, çözümlenememiş az sayıdaki sorun üzerinde çalışmaların devam ettiğini aktardı. Kaymakam Altıntaş Soma'da yapılan devlet yatırımları ile ilgili de katılanlara brifing verdi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, "Soma'ya tüm kamu kurum kuruluşları ve Büyükşehir Belediyesi yatırım seferberliği içerisinde. Onun için bütün bu kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Başkan Ergene daha sonra bir önceki toplantıda muhtarların ilettikleri sorunların giderilmesi ile ilgili yaptığı çalışmaları anlattı.

Toplantıda, Soma mahalle muhtarları söz alarak geçen yılki taleplerinin karşılanması nedeniyle teşekkürlerini ifade ederken, bu yıl ortaya çıkan yeni ihtiyaçları doğrultusunda taleplerini dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim