• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Demirtaş, "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" etkinliğine katıldı

Vali Demirtaş, "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" etkinliğine katıldı
Vali Mahmut Demirtaş, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında imzalanan protokol doğrultusunda...

Vali Mahmut Demirtaş, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında imzalanan protokol doğrultusunda öğrencileri hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkan sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesi çerçevesinde gerçekleşen sinema etkinliğine katıldı.

Öğrencilerin sinemayla tanıştırılarak kültürel yönden gelişimine katkı sağlanması amacıyla "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında Seyhan ilçesine bağlı ortaokullarda eğitim alan 510 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen sinema etkinliğine Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Murat Süzen, Ferhat Burakgazi, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl Türkiye genelinde sinemaya gidemeyen 1 milyon öğrencinin faydalanması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "Bu projeden önce kırsal mahallelerimizde sinemaya gitmeyen çocuklarımız için çeşitli programlar düzenledik. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleşen proje ile de okullarımızdan yapılan müracaatlar sonucunda 30 bin 15 yavrumuzu sinemayla buluşturuyoruz. Amacımız; sanat ve kültür ile genç yaşta öğrencilerimizi tanıştırmak ve bundan sonra onların devam etmelerini sağlamaktır. Bu anlamlı projeyi yaşama geçiren kurumlarımıza teşekkür ediyor, ilk defa sinema keyfi yaşayan öğrencilerimizi sevgiyle kucaklıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim