• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Bektaş’tan Pakdemirli Ailesine Taziye Ziyareti

Vali Bektaş’tan Pakdemirli Ailesine Taziye Ziyareti
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde hayatını kaybeden eski Başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde hayatını kaybeden eski Başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Akhisar'da, 21 Ekim günü kendi yaptığı zeytin toplama makinesinin başına çarpmasıyla beyin kanaması geçiren ve ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde tedavi altına alınan Ekrem Pakdemirli, tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine gelerek Pakdemirli ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Eski Başbakan Yardımcısı dedesiyle aynı ismi taşıyan Ekrem Pakdemirli, Vali Bektaş'ı kapıda karşıladı. Aile bireylerine baş sağlığı dileyen Vali Bektaş, taziyenin ardından hastanede bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Bektaş, Ekrem Pakdemirli hocanın geçirdiği bir kaza sonucu Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu sabah üzücü bir haber aldık. Gerçekten ağır bir vakaydı. Bu sabah kendisini kaybettik. Ekrem Pakdemirli ülkemiz için kentimiz için önemli simalardan, önemli değerlerden biriydi. Ülkemize, şehrimize ciddi katkıları olmuş bir insandır. Ben bu vesileyle aileye bir taziye ziyaretinde bulundum. Başsağlığı diledim. Milletimizin başı sağ olsun. Gerçekten milletimizin bir kaybıdır. Çok geç olmayacak yaşına rağmen çalışmalarını sürdürüyordu. Zaten o çalışmalar sırasında geçirdiği bir kazayla bu olay yaşanmış oldu. Ben Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. Cenazeyle ilgili açıklamalarda bulunan Bektaş, "Cenazeyi aile planlıyor. Tahmin ediyorum ilk bilgiler cumartesi günü İzmir'de İlahiyat Fakültesi Camisinde öğle namazından sonra kaldırılacak diye ifade ettiler. Değişiklik olmazsa böyle olacak" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Vali Bektaş, hastaneden ayrıldı. Dedesiyle aynı ismi taşıyan Ekrem Pakdemirli de Vali Bektaş'ın taziyesini tekrar kabul ettikten sonra Bektaş'ı uğurladı.

EKREM PAKDEMİRLİ KİMDİR

1939 yılında İzmir'de doğdu. Orta eğitimini Manisa'da tamamladı. ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1963 Haziranında aynı okulda yüksek lisans derecesi aldı. ODTÜ Teorik fizik bölümünde asistan, bir yıl sonra Makine bölümünde öğretim görevlisi oldu. 1967 Ağustos ayında Imperial College (University of London)'da doktorasını tamamladı. ODTÜ de öğretim görevliliği ve öğretim üyeliği yaptı. Devlet Planlama Teşkilatında grup başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Başbakanlık Baş Danışmanlığı ve Merkez Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. Manisa milletvekili olarak, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı. 2003 yılından bu yana Bilkent, Başkent ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Akbank yönetim kurulu üyeliği, Vestel Elektronik A.Ş., Vestel Beyaz Eşya A.Ş adlı özel şirkette Yönetim Kurulu Başkanvekilliği, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. adlı ticari şirkette Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çevresel Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2007 yılından bu yana Albaraka Türk Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktaydı. Muhtelif gazete ve dergilerde köşe yazıları yazdı. Evli, beş çocuk ve yedi torun sahibidir.

Vali Bektaş’tan Pakdemirli Ailesine Taziye Ziyareti

Vali Bektaş’tan Pakdemirli Ailesine Taziye Ziyareti

Vali Bektaş’tan Pakdemirli Ailesine Taziye Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim