• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

VakıfBank Başantrenörü Guidetti: Bir inanılmazı başardık

VakıfBank Başantrenörü Guidetti: Bir inanılmazı başardık
Türkiye Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final Etabı İkinci Devre son maçında, Fenerbahçe ile karşılaşan VakıfBank, rakibini karşısında iki set kazanarak...

Türkiye Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final Etabı İkinci Devre son maçında, Fenerbahçe ile karşılaşan VakıfBank, rakibini karşısında iki set kazanarak 2015-2016 sezonu şampiyonluğunu ilan etti. Böylece VakıfBank, son dört yılda üçüncü kez mutlu sona ulaşırken tarihinde de 9. Türkiye Şampiyonluğu'nu kazanmış oldu.

Maç sonrasında açıklamalarda bulunan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, "Sezon başında yeni bir kadro kurduk ve bu genç oyuncu kadrosu ve teknik ekiple birlikte Türkiye şampiyonu olmak inanılmaz mutluluk verici." diyerek, şöyle konuştu:

"Sezon boyunca bu ekiple birlikte çok sıkı ve ağır çalıştık. Sonunda da kupaya ulaşmayı başardık. Oyuncularıma ve teknik kadroma çok teşekkür ediyorum. Ama her şeyden önce bana böyle bir takımda çalışma şansı veren kulübüme ve destekçimiz VakıfBank yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Burası kesinlikle dünyanın en iyi kulübü ve burada olmak benim için büyük bir onur.

Açıkçası maç öncesinde oldukça büyük bir baskı hissediyorduk. Dün elimize çok büyük bir şans geçmesine rağmen bunu kullanamamıştık. Buna rağmen bugün takımım sahada sezonun en iyi maçını çıkarmayı başardı. Aramızda bu seviyede ilk defa sorumluluk alan oyuncular olmasına rağmen bu işin üstesinden gelmeyi başardık. Sezon boyunca sadece üç maç kaybetmiş olmak bizim adımıza inanılmaz bir başarı. Ve biz bu inanılmazı başardık. Sezona başlarken elbette şampiyonluk hedefliyorduk ancak bu kadarını beklemiyorduk. Takımın tecrübelileri ve gençleri oldukça iyi kaynaştı ve sonunda kupayı VakıfBank'a bir kez daha getirmeyi başardık."

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi Birinci Ligi Final Etabı İkinci Devre son maçında VakıfBank, Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Başkent Voleybol Salonu'nda oynanan sezonun son maçında rakibi karşısında oldukça rahat ve aynı zamanda etkili bir oyun ortaya koyan VakıfBank, ilk iki seti kazandıktan sonra şampiyonluğunu garantiledi. Sonrasında maçın da 3-1 kazanan sarı siyahlılar, son dört yılda üçüncü kez mutlu sona ulaşırken tarihinde de 9. Türkiye Şampiyonluğu'nu kazanmış oldu.

Karşılaşmaya Kimberly Hill, Milena Rasic, Lonneke Sloetjes, Naz Aydemir Akyol, Gözde Kırdar ve Kübra Akman – Gizem (libero) ilk altısıyla başlayan sarı-siyahlılar, çok etkili oynadığı ve hücum üstünlüğünü kabul ettirdiği ilk seti 25-18'le kazandı.

İkinci sete de iyi bir giriş yapan VakıfBank, özellikle Kimberly Hill'in müthiş servis serisiyle kontrolü tamamen eline geçirdi. Savunmada da oldukça dikkatli bir performans sergileyen sarı-siyahlılar, 25-15'le skoru 2-0'a getirdi. Bu sonuçla şampiyonluğunu resmen ilan eden VakıfBank, üçüncü seti 25-22'yle kaybetti.

Ancak VakıfBank, 4. sette kendine geldi ve seti 25-16 maçı da 3-1 kazanarak tarihinin 9. Türkiye Şampiyonluğu'na ulaştı. Şampiyonluk maçında VakıfBank'ta en skorer oyuncu 16 sayı ile oynayan Kimberly Hill oldu.

Sezon Ödülleri

Fair Play: Nihan Güneyligil

En iyi libero: Gizem Örge

En iyi orta oyuncu: Eda Erdem Dündar

En iyi ikinci orta oyuncu: Milena Rasic

En iyi smaçör. Kim Yeon Koung

En iyi ikinci smaçör: Jordan Larson

En iyi pasör: Naz Aydemir Akyol

En değerli oyuncu (MVP): Kimberly Hill

Cihan

VakıfBank Başantrenörü Guidetti: Bir inanılmazı başardık

VakıfBank Başantrenörü Guidetti: Bir inanılmazı başardık

VakıfBank Başantrenörü Guidetti: Bir inanılmazı başardık

VakıfBank Başantrenörü Guidetti: Bir inanılmazı başardık

VakıfBank Başantrenörü Guidetti: Bir inanılmazı başardık

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim