• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Vahatuder’den İran Pazarı İçin Girişim Atağı

Vahatuder’den İran Pazarı İçin Girişim Atağı
Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) ile Haldi Oteli işletmecileri, Tahran'ın en büyük acentelerinden olan Pito Grup yöneticilerini Van'a davet ederek...

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) ile Haldi Oteli işletmecileri, Tahran'ın en büyük acentelerinden olan Pito Grup yöneticilerini Van'a davet ederek sözleşme imzaladı.

Davet üzerine Van'a gelen Pito Grup Yönetim Grubu Başkanı ve Hoy Acentesi yetkilileri, Ayanıs Turizm'de Vanlı turizmcilerle bir araya geldiler. Karşılıklı imzalanan sözleşmelerin ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, 2016 turizm sezonunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Bu kapsamda sürekli İranlı acentelerle iletişim halinde olduklarını anlatan Tunçdemir, "2016 sezonu İran pazarı ilimiz için bir umut ışığıdır. Bu pazara sahip çıkmak ve her yönüyle çoğaltmamız gerekiyor. Tebriz, Urumiye, Hoy ve Salmas illeri kentimize yakın ve biz bu illerden faydalanmaktayız. Ama aynı şekilde Tahran'dan da pazar payımızı almamız gerekiyor. Bunun için de gerekli çalışmaları yapmalıyız. Bizim için önem arz eden Tahran turizmini Van'a taşımamız gerekiyor. Biz, Haldi Otelimiz ile birlikte Tahran'ın en büyük acentelerinden biri olan Pito Grup Acentesi ve Hoy Acentesi yetkililerini Van'a davet ettik. İlimiz ekonomisi için önemli bir anlaşmaya imza attık. Bunun ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bununla sınırlı kalmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Aynı şekilde herkesin elini taşın altına koyarak kendince bir şeyler yapması gerekiyor. Çünkü Van ekonomisine İran pazarı çok katkıda bulunuyor. Bir İranlı aile Van'ımıza bin dolar civarında bir para bırakıyor. Onun için 2016 sezonunu iyi değerlendirmemiz lazım. Ama bunun için de yapmamız gerekenler var. Bunların başında da havayolu ulaşımımız yurt içi ve yurt dışı uçuşları, karayolu ulaşımı, deniz yolu ulaşımı, demiryolu ulaşımı, gümrük kapılarının durumunun iyileştirilmesi gibi tüm buralarda gerekli hizmeti sunabilirsek, ben inanıyorum ki Van'da turizm patlaması olacaktır. Ama maalesef ki İran seferlerimiz şu an iptal, kapıların durumu kötü. Bir an önce bunların iyileştirilmesi ve seferlerin başlaması gerekiyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim