• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Uzm. Dr. Yıldırım: "Gözaltı Dolgusu İle Mutsuz İfadenizden Kurtulun"

Uzm. Dr. Yıldırım: "Gözaltı Dolgusu İle Mutsuz İfadenizden Kurtulun"
Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, mutsuzluk ifadesinden kurtulmak için gözaltı dolgusu önerisinde bulundu.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, mutsuzluk ifadesinden kurtulmak için gözaltı dolgusu önerisinde bulundu.

Dr. Plus Dermatoloji Klinikleri Genel Koordinatörü Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, gözaltı dolgusu hakkında bilgi verdi. Gözaltı bölgesinin lenfatik dolaşım açısından hassas bir bölge olmasından dolayı güvenli uygulamaya olanak sağlayan dolgular kullanılması gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Tear through denilen yapı gözün iç kısmından başlayarak aşağı ve dışarı doğru uzanan çöküklüktür. Bazı durumlarda simetrik olarak gözün dış kısmından aşağı ve içeri doğru çöküklük gözlenebilmektedir. Gözaltı bölgesinde lenfatik dolaşım açısından hassas bir bölge olmasından dolayı dolgu seçiminde güvenli uygulamaya olanak sağlayan dolgular kullanılmalıdır. Lifting, kapasitesi gelişmiş, suya ilgisi az, morlukların düzelmesine yardımcı olur. Vitaminleri barındıran gözaltı için özel dolgular tercih edilmesi daha doğru olur" dedi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, gözaltı uygulama için doz ayarlanmasının nasıl yapılması gerektiği konusunda şu ifadeleri kaydetti:

"Hastanın anatomik yapısı, kullanılan dolgunun özelliği ve istenilen sonuca göre değişkenlik gösterebilir. Dolguya, hastanın tıbbi özgeçmişi, daha önce geçirdiği dolgu komplikasyonları ve muayenede yapılacak değerlendirme sonrasında karar verilir. Genel yaklaşım 3 seans ayda bir olmak üzere 1ml yapılan dolgular ve 1 yıl sonra tekrar şeklindedir. Bir diğer protokolde toplamda 1ml tek seans ve 1,5 yıl sonra tekrar şeklinde olabilir. Gözaltı dolgusunda iyi sonuçlar için birçok noktada enjeksiyon ve aynı zamanda seanslara bölerek uygulama yapmak gözaltı bölgesinde istenmeyen kabarıklıklar ve mavi görünümün (tyndall effect) önüne geçilmesini sağlar. İşlemden 45 dakika önce lokal anestezik etkili krem uygulanabilir. Streç film kapatılırsa etki artar. Kanül ile uygulama yapılırsa kanülün giriş noktasında lokal anestezik enjeksiyon ile yapılabilir. Buz uygulaması morarma riskini azaltır. Cilt alkol ile temizlenir. Bölgeye işlem öncesinde kısa süreli buz uygulamaları yapılır. Dolgu materyali enjekte edildikten sonra gazlı bez ile bası uygulanır. Kanül tekniği ile uygulandığında iğne ucu yardımıyla kanal için bir giriş kapısı açılır. Ardından verilmek istenen volüm uygulanarak işlem tamamlanır."

Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, gözaltı dolgu enjeksiyonundan sonra kazanılan görünüm hakkında da bilgi vererek, "İşlem sonrasında enjeksiyon noktalarında kırmızı noktacıklar, kızarıklık ve şişlik gözlenebilir. Gözaltı enjeksiyonlarında morarma daha sık gözlenmektedir. Kanül ile uygulama morarma riskini azaltır. Dolgunun sonucu işlemden hemen sonra belirgindir. Dolgu uygulamasından sonra oluşan ödem 2-3 gün içinde düzelir. 2-4 hafta süresince hafif şişlikler gözlenebilir. Morluk 7-8 gün devam edebilir. Kontrol randevusunu beklemelisiniz. Asimetri bazen bir tarafın daha fazla şişmesi ya da morluğu nedeniyle oluşabilir. Genellikle kontrol randevusuna kadar düzelme gösterir. Eğer düzelme olmamışsa doktorunuz değerlendirerek kontrol randevusunda rötuş yapılacaktır. Erken yapılan düzeltmelerde ilave asitmetriler ortaya çıkabilir. Etki süresi bireylere göre farklılıklar gösterebilir. Hastanın anatomik yapısı, metabolizma hızı, ürünün yerleştirilme bölgesi ve uygulanan dozla ilişkilidir. 3 seanslık uygulamalarda işlemin yılda bir kez tekrarlanması uygundur" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim