• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Üvey Annesinin Dövdüğü Kız Çocuğu Devlet Korumasına Alınıyor

Üvey Annesinin Dövdüğü Kız Çocuğu Devlet Korumasına Alınıyor
Adana'da üvey annesi tarafından öldüresiye dövüldükten sonra hastaneye kaldırılan 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki K.D., tedavisinin ardından sevgi...

Adana'da üvey annesi tarafından öldüresiye dövüldükten sonra hastaneye kaldırılan 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki K.D., tedavisinin ardından sevgi evlerine yerleştirilecek.

Adana'nın Kozan ilçesinde yaklaşık 10 gün önce önce üvey annesi N.D. tarafından öldüresiye dövülen ve olaydan bir hafta sonra 4 Ocak 2015 tarihinde okula gidince dayak yediği ortaya çıkan K.B.'nin (9) tedavisi Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor. Öldüresiye dövüldükten bir hafta sonra hastaneye kaldırılabilen çocuğun gözlerinin altındaki morluklar hala geçmedi. 4 gündür hastanede tedavi gören çocuk bugün taburcu olması gerekirken, akşam karın ağrısı ve şişlik nedeniyle bugün de taburcu edilmedi. Biran olsun kızını yalnız bırakmayan öz anne Şeyma Kuzkaya doktorların perşembe günü taburcu olabileceğini söylediğini belirterek, "Kızımı dün akşam karın ağrısı ve o bölgede hafif bir şişlik oldu. Kızımın ateşi de var. Doktor sabah kontrol edip bugün de hastanede kalması gerektiğini söyledi. Şimdi kızımın karnındaki şişliğin ve ağrının nedenini araştırıyorlar" dedi. Kuzkaya, kızının okulda eğitim görüp arkadaşlarıyla oynaması gerekirken üvey anne dehşeti nedeniyle hastanede kaldığını ancak hem üvey annesinin hem de öz babasının elini kolunu sallayarak dışarıda gezdiğini söyledi.

Bu arada dün akşam saatlerinde Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç ve beraberindeki sosyolog ve psikologlar kız çocuğunu hastanede ziyaret etti.

Ziyaret sonrası yapılan yazılı basın açıklamasında Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç'ın Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölümüne giderek çocuk ve anne ile görüşme yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Anne Şeyma Kuzkaya'nın, baba İbrahim D. ile 2009 yılında boşandıklarını, çocuğun velayetinin mahkemece baba İbrahim D.'ye verildiğini, boşandıktan sonra baba İbrahim D.'nin N.D. isimli kişi ile evlilik yaptığını, Kozan ilçesinde ikamet ettiklerini, kendisinin kızını görmek için birçok kez Kozan ilçesine gittiğini ancak baba İbrahim D.'nin bahse konu çocuğunu kendisine göstermediğini, okula giderek kızını görmek istediğinde okul müdürünün görüşmelerine izin vermediğini bu durum üzerine 2015 yaz ayında avukatına vekalet vererek icra yoluyla çocuğunu görmek ve velayetini almak için dava açtığını ancak mahkemenin velayeti değiştirmediğini, kendisine 15 günde bir çocuğu görme hakkını verdiğini, çocuğu icra yoluyla yanına aldığında çocuğun üvey annesi tarafından şiddet gördüğünü söylediğini savcılığa üvey anneyi şikayet ettiğini ancak savcılığın üvey anne N.D. hakkında hiçbir işlem başlatmadığını beyan etmiştir."

Ayrıca anne Şeyma Kuzkaya'nın, 3 yıl önce Soner Kuzkaya ile evlendiğini, bu evlilikten 4 yaşında olan Nihan Kuzkaya isimli çocuğu olduğunu, eşi ile beraber K.D.'nin bakım ve sorumluluğunu almak istediğini ifade ettiği belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

"Bahse konu çocuk ile yapılan görüşmede, üvey annesinin kendisine yaklaşık 3 yıldır şiddet uyguladığını, babasının yaşanan şiddet olayından haberdar olduğunu ancak kimseye söylememesi yönünde uyarılarda bulunduğunu, yaklaşık 5 yaşında olan üvey kardeşi T.D. ile sorun yaşadığında üvey annesinin devamlı olarak kendisini suçlayıp kendini dövdüğünü beyan etmiştir. K.D., Ağlıboğaz İlkokulu 3. sınıf öğrencisi olduğunu, olayın pazartesi günü yaşandığını, daha önce de yaşadığı şiddet olaylarında yüzünün morardığını, öğretmenlerinin morlukların nedenini sorduğunda babasının kendisini uyarmasından dolayı cevap veremediğini ifade etmiş, öz annesi Şeyma Kuzkaya'yı çok sevdiğini onunla yaşamak istediğini beyan etmiştir. Üvey anne N.D. hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenilmiş olup, müdürlüğümüzce K.D. hakkında gerekli iş ve işlemlerin takibi sağlanarak çocuğu Koruma Kanunu çerçevesinde velayeti babada olduğu için çocuk hastaneden çıkar çıkmaz koruma altına alınarak sevgi evlerine yerleştirilecektir. Üvey anne ve baba hakkında kurum dava açacaktır. Ayrıca davaya taraf olarak çocuğa il müdürünün özel avukatı tahsis edilecektir."

Ayrıca yapılan haberlerin ardından çocuğa oyuncak ve çeşitli hediyeler götüren vatandaşlar da oldu.

Üvey Annesinin Dövdüğü Kız Çocuğu Devlet Korumasına Alınıyor

Üvey Annesinin Dövdüğü Kız Çocuğu Devlet Korumasına Alınıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim