• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

“Usta” oyunu GAÜN’de beğeniyle izlendi

“Usta” oyunu GAÜN’de beğeniyle izlendi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Ziraat Bankası işbirliğinde hazırlanan Oyuncu Ahmet Yenilmez tarafından sergilenen sultan II. Abdülhamit Han'ın hayatını...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Ziraat Bankası işbirliğinde hazırlanan Oyuncu Ahmet Yenilmez tarafından sergilenen sultan II. Abdülhamit Han'ın hayatını konu edinen "Usta" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen tiyatro oyununda, oyunu yazıp yöneten Yenilmez, baba-kız ilişkisi üzerinden ilerleyen oyunda 2. Abdülhamid Han'ı canlandırdı. Sultan 2. Abdülhamid Han'ın şehzadelik günlerinden başlayıp son günlerine kadar olan dönemi anlatan tek perdelik "Usta" tiyatro oyununu salon beğeniyle izledi.

Yenilmez'den GAÜN Mavera'ya övgü

Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yılı olması nedeniyle bu oyunu hazırladıklarını belirten Yenilmez, "Böyle bir insan geçmiş 100 yıl önce bu dünyadan. Bu ülkeye ilk modern tiyatro salonunu açmış, gördüğü aksaklıkları tiyatroya taşımış ve devlet erkanını çağırıp tiyatro seyrettirmiş. Dünyada ilk kez bir tiyatro oyunu bir sezon içinde 81 vilayet ve 100 noktada oynamak parolasıyla yola çıkaran başta Genel Müdürümüze, genel müdür yardımcılarımıza, yönetim kurulu üyelerine, emeği geçen çaycısından, güvenliğine ama en önemlisi de şu salonu bu şekilde dolduran bu milli markamıza milli görev bilip görevini yerine getiren siz kıymetli sanatseverlere teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, benim ülkemde böyle bir salon varmış. Modern Türkiye'ye, çağdaş ülkeye yakışan işte budur" diye konuştu

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezinin ülkemizin sanatın icrası noktasında önemli bir işlevi yerine getirmesi bakımından çok önemli olduğunu belirtti. Oyunun sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür tarafından Oyuncu Ahmet Yenilmez'e çiçek verildi. Yenilmez de salondan bulunan şehit yakınlarına çiçekleri vererek, "Allah'ım o şehitlerimizin kanının yerde kalmadığını Çanakkale'nin 100. yıl dönümünde bize gösterdi. Şehitlerimizi ziyarete gittiğinizde bu çiçeği dualarınızla, ecdadımızın, Gaziantep'in hediyesi olarak mezarına bırakmanızı istirham ediyorum" diye konuştu.

Tiyatro oyununa Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, GAÜN akademik idari personelle çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim