• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Usta gazeteci- yazar Şule Yüksel Şenler'e veda! cenazeye cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı...

Usta gazeteci- yazar Şule Yüksel Şenler'e veda! cenazeye cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Şule Yüksel Şenler İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Usta gazeteci- yazar Şule Yüksel Şenler,için Eyüp Sultan Camisi’nde öğle vakti düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan da saf tuttu.

Cenaze namazı öncesi Şenler’in manevi kızı Ayşe Yosunkaya, taziyeleri kabul etti. 

Cami avlusunda vatandaşlar tarafından üzerinde “Koca bir çağın mücahidesi Şule Yüksel Şenler”, “Huzur sokağından huzur diyarına yolun açık olsun Şule anne” yazılı afişler asıldı.

Törene, Şenler’in yakınlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızları Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP İstanbul Milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan ile Hasan Turan, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, gazeteci ve yazarlarla çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın kıldırdığı törende Erdoğan, katılımcılara hitap etti.

Daha sonra Şenler’in cenazesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da omuz vermesiyle cenaze aracına kadar taşındı.

Şenler’in cenazesi, Erdoğan’ın da bindiği cenaze aracıyla Eyüp Sultan Mezarlığına getirilip toprağa verildi.

şul.jpgerdoğann.jpgşok.jpgşuuu.jpg

ŞULE YÜKSEL ŞENLER KİMDİR?

Şule Yüksel Şenler 29 Mayıs 1938 doğumlu, Türk yazar. 1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarıyla ün kazanmıştır. Aslen Kıbrıslıdır. Küçükken ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. Bir terzinin yanında çalışmaya başladı. Bu, onun ileride kendi başörtüsü modelini yaratmasına yol açtı. 21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı. 1965'te tesettüre girdi.

Yeni İstiklal gazetesindeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açıldı. Anadolu'yu dolaşarak verdiği konferanslarla tartışmalar başlatmıştır. Onu taklit eden genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtü 'Şulebaşı' olarak anılmaya başlandı. Cevdet Sunay'a yazdığı bir mektup yüzünden 'Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı, sekiz ay cezaevinde kaldı.

Şenler’in Huzur Sokağı adlı romanı da diziye uyarlanmış ve 2012-2014 yılları arasında atv’de 67 bölüm olarak yayınlanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim