• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Uşak’ta Binlerce Dar Gelirli Vatandaş Yalnız Bırakılmadı

Uşak’ta Binlerce Dar Gelirli Vatandaş Yalnız Bırakılmadı
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte yaşayan dar gelirlileri yalnız bırakmadıklarını anlatırken, desteklerin rakamsal istatistiklere de yansıdığını...

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte yaşayan dar gelirlileri yalnız bırakmadıklarını anlatırken, desteklerin rakamsal istatistiklere de yansıdığını belirtti.

Uşak Belediyesi, bünyesinde kurduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla kentte yaşayan dar gelirli ailelere ve vatandaşlara ulaşıyor. 2015 yılında gıda yardımından öğrenci nakdi yardımına, yakacak yardımından, ev tamiratına ve bez yardımdan tekerlekli sandalye dağıtımına kadar binlerce Uşaklıya Belediye eliyle yardım sağlandı. Buna göre bin 945 kişiye gıda yardımı, 107 öğrenciye nakdi yardım, 138 kişiye eşya yardımı, 800 kişiye kırtasiye yardımı, 28 kişiye nakdi yardım, 59 kişiye yakacak yardımı, 16 kişiye ev tamiratı yardımı, 40 çölyak hastasına un ve ekmek yapma makinesi yardımı, 3 engelliye tekerlekli sandalye yardımı, 4 kişiye çocuk bezi yardımı, 800 kişiye kıyafet yardımı, 442 kişiye ayakkabı yardımı ve 8 kişiye ev yangınları nedeniyle nakdi yardım sağlandı. Ayrıca Cenaze Evleri Eren Projesi kapsamında 425 cenaze evine 21 bin 250 pide ve ayran gönderilirken, Öğrenci Çamaşır Merkezi'ne kayıt yaptıran 215 öğrencinin çamaşırları da yıkandı. Öğrencilere 2. el eşya toplama kampanyasından da 130 bağış yapıldı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ev ziyaretlerine de önem verdi. Bu bağlamda Yeni Doğan Bebek Projesi'yle bin 425 haneye bebek hediyeleri verildi. Sosyal Yardım Komisyonu üyeleri de 28 ev ziyareti gerçekleştirirken, farklı konularda yapılan bin 525 ev ziyareti de eklendiğinde 2 bin 978 hanede Belediye ziyareti sağlanmış oldu.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Yaptığımız çalışmaların rakamlara yansımasına baktığımızda ne kadar başarılı bir şekilde devletimizin yardım elinin dar gelirli vatandaşlarımıza ulaştığını gördük" şeklinde konuştu. Cahan, "İlimizde dar gelirli kardeşlerimizin yanında olmak ve onların zor durumlarında destek olmak düşüncesiyle çalışmalarımıza başlamıştık. Bu noktada 2015 yılında binlerce hemşehrimize ulaştık. 5 bin 721 başvurudan hak eden 4 bin 390 başvuruya yardımlarla katkı sağladık. Bunun yanında ev ziyaretlerimizle 2 bin 978 vatandaşımızın iyi gününde ve kötü gününde yanında olduk. Kurum olarak her zaman hemşehrilerimizi yalnız bırakmayan ve onların yanında olacak bir çalışma metodu belirledik. Yaptığımız çalışmalar vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesine vesile oldu. Hemşehrilerimiz devletinin kendi yanında olduğunu en güzel şekilde hissetti. Bunun yanında sosyal devletin bir gereği olan sosyal belediyeciliği de başarılı bir şekilde idame ettirdik" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim