• BIST 9530.47
  • Altın 2478.495
  • Dolar 32.4245
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Uşak Mehmet Sadık Boz İlkokulunda çifte sevinç yaşandı

Uşak Mehmet Sadık Boz İlkokulunda çifte sevinç yaşandı
Uşak Valisi Salim Demir, Mehmet Sadık Boz İlkokulu'nda hem büyüklere hem de küçüklere karne verdi.

Uşak Valisi Salim Demir, Mehmet Sadık Boz İlkokulu'nda hem büyüklere hem de küçüklere karne verdi.

Vali Demir her sene olduğu gibi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı sonunda da bir okulda karne törenine katıldı. Bu yıl miniklerin yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında eğitim gören ve kursu başarıyla bitiren 47 kursiyer de Vali Demir'in elinden belgelerini aldı.

Burada konuşan Vali Demir ; " Çok güzel bir iş yaptınız, çok güzel örnek oldunuz. Şu anda isterim ki bütün Türkiye sizi görsün okuma yazma bilmeyen herkese örnek olalım. Kursun ilk günlerinde eşim hanımefendiyle sizi ziyarete gelmiştik. Siz o gün bir istekte bulunmuştunuz, yeni kurslar açılsın diye. Onu da yapacağız inşallah. Bu işi böyle bırakmayacağız. Bir sonrasında ikinci kademe okuma yazma kursu var oraya da devam ederseniz o zaman ilk okul diploması alıyorsunuz. Benim sizden bir isteğim var, mahallenizdeki, çevrenizdeki, ilçelerde köylerdeki tanıdıklarınızdan okuma yazma bilmeyenler varsa onları mutlaka örnek olarak uyaralım, onlarda gelsinler, bu gururu onlarda yaşasınlar. Okuma yazmadan daha güzel hiçbir şey yok. İnsanlar kendi isteklerine göre mektup yazsa bir şeyler okuyabilse hatta çocuklarına ders çalıştırabilse bundan daha büyük mutluluk olur mu? Size tekrar çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Cenab-ı Hakk'tan daha nice nice sağlık ve başarılar diliyorum. "ifadelerini kullandı.

Vali Demir konuşmasının sonunda Ramazan'ın son 10 gününde olunması dolayısıyla vatandaşların kadir gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik etti.

Programın devamında Kursiyerlerin belgelerini ve hediyelerini teker teker takdim eden Vali Demir ardından ilkokul öğrencilerini sınıflarında ziyaret etti. Miniklerle sohbet eden Vali Demir onlara yaz tatilinde neler yapacakların sordu, aldığı cevaplar üzerine mutlu olan Vali Demir çocuklara önümüzdeki döneme de hazırlıklı girmeleri ne için yapacaklarını anlattı. Çocukları ve gençleri geleceğin tohumları olarak niteleyen Vali Demir: " Siz ne kadar başarılı olursanız gelecekte ülkemizin insanları için kazanımımız o kadar güçlü olur. Onun için kendinizi iyi yetiştirmek adına ne yapmanız gerekiyorsa öğretmenleriniz ve velilerinizle beraber programınızı yapın" dedi.

Vali Demir ziyaretlerin sonunda okul önünde toplu fotoğraf çektirerek okuldan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim