• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Ürdün’de Atakum İHL Öğrencileri İle Buluştular

Ürdün’de Atakum İHL Öğrencileri İle Buluştular
Ürdün temaslarını sürdüren Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Arapça öğrenmek üzere Ürdün'e...

Ürdün temaslarını sürdüren Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Arapça öğrenmek üzere Ürdün'e giden Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Yaklaşık 1 ay önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek Arapça öğrenmek için Ürdün'e gideceklerini ifade eden Atakum İHL öğrencileri, Başkan Yılmaz'ın girişimleri doğrultusunda Ürdünlü ailelerin evlerine yerleştirilmişlerdi.

VALİ ŞAHİN: "TÜRK ARKADAŞLARINIZLA BİLE OLSA ARAPÇA KONUŞUN Kİ DİLİNİZ GELİŞSİN"

Ürdün'de Atakum İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ziyaret etmeyi de ihmal etmeyen Vali Şahin ve Başkan Yılmaz, öğrencilerle renkli görüntülere sahne olan bir sohbet gerçekleştirdiler Amman Gençlik Merkezi'ndeki ziyarette Vali Şahin öğrencilere seslenerek, "Sizin Arapça bilmeniz sizi akranlarınızdan bir adım öne çıkaracaktır. Bu yüzden çok şanslısınız. Size tavsiyem olabildiğince Türk arkadaşlarınızla birlikte dahi olsanız Türkçe konuşmayın. Dilinizi geliştirmenin en önemli kuralı bu olur. Arapça da olmak üzere yabancı dil bilmek çok çok önemli. Bir kere kelime hazneniz gelişiyor ve dış dünyanın kapıları otomatik olarak size açılmış oluyor" diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ:"ÜRDÜN'DE ARAPÇA ÖĞRENMEK SİZLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT"

Ürdün'de dil öğrenmek için öğrencilerin 2.5 ay kalacağını hatırlatan Başkan Yılmaz ise, "2 ayın yarısı geçmiş. Çok çabuk geçiyor zaman. Türkiye'yi özlediğinizi tahmin ediyorum ancak burada kaldığınız mümkün mertebe Türkçe konuşmayın Arapça konuşarak sürekli pratik yapın. Sizler için şu anda Ürdün'de yerinde Arapça öğreniyor olmanız büyük bir fırsat. Arapça'yı ana diliniz gibi bilmelisiniz. Ancak Arapça'nın yanında mutlaka İngilizce, Rusça gibi diğer yabancı dilleri de öğrenmeyi ihmal etmeyin. Akıcı bir yabancı dil bilmek, sizin için büyük avantaj olacak. Çünkü Türkiye'nin ve kendi geleceğiniz için yabancı dili bilen yöneticiler olmak zorundasınız" ifadelerini kullandı.

Ürdün’de Atakum İHL Öğrencileri İle Buluştular

Ürdün’de Atakum İHL Öğrencileri İle Buluştular

Ürdün’de Atakum İHL Öğrencileri İle Buluştular

Ürdün’de Atakum İHL Öğrencileri İle Buluştular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim