• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Ünye’ye Yeni İş Merkezi

Ünye’ye Yeni İş Merkezi
Ünye Belediyesi tarafından eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alana yapılacak olan Sosyal Yaşam Alanı projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesi tarafından eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alana yapılacak olan Sosyal Yaşam Alanı projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesi, değişim ve gelişimde sürekliliği yakalayarak, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri Ünye'ye kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alanda hayata geçirilecek olan Sosyal Yaşam Alanı projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

23 AYDA BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başkanlığındaki ihale komisyonu tarafından gerçekleştirilen ihale Devlet İhale Kanunun 36. maddesi kapalı teklif usulüne göre yapıldı. Ünye Belediye Başkanlığı makamında, vatandaşlara ve basına açık olarak gerçekleştirilen ihaleyi Güler İnşaat adlı firma aldı. Yaklaşık maliyet 19 milyon 833 bin lira olarak hesaplanan ihalede, Gürel İnşaat Ünye Belediyesi'ne yüzde 40.07 pay verecek. Sözleşmenin imzalanması ve yer tesliminin yapılmasının ardından projenin 23 ayda bitirilmesi planlanıyor.

İhalenin ardından değerlendirmelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Daha önceden de kamuoyu ile paylaştığımız üzere Belediyemizden 6 dosya alındı. 6 dosyadan 3 tanesi dosyasını hazırlayarak Belediyemize müracaatta bulundu. Encümenimizin ihale gündeminde 3 dosyamızdan 1 tanesinde usulüne uygun dosya hazırlanmadığı için, bir tanesinde de gerekli teminat mektubu yatırılmadığı için ve son firmamızın da bir güncellemesinin valilikten sorulması için ihalemizi bugüne ertelemiş idik. Bugün teklif mektubunun açılma aşamasına gelindi. Hemen 1-2 gün içerisinde teklif için encümenimiz gerekli çalışmayı yapacak. Ben şimdiden hayır olmasını temenni ediyorum" dedi.

"MIPIM'DE ÜNYE LİMANI TANITILDI"

Fransa'nın Cannes şehrindeki düzenlenen ve Dünyanın en prestijli gayrimenkul ve şehircilik fuarlarından olan MIPIM'i de değerlendiren Başkan Çamyar, "Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte toplam 8 Büyükşehir Belediyesinin katıldığı, yaklaşık 130 firma ve değişik ülke Belediyelerinin bulunduğu fuara katıldık. Burada Ordu Büyükşehir Belediyemizin 5 projesi tanıtıldı. Bunlardan bir tanesi de Ünye limanıydı. Ordu her ne kadar Türkiye'nin en küçük Büyükşehir'i olsa da bundan sonraki süreç içerisinde atılacak adımlarla beraber artık havalimanı kayak merkezi, yolları, turizm alanları ile Süper Ligde mücadele eden bir Büyükşehir konumuna geldi. Oradaki fuarda başta Barcelona Hamburg, Amsterdam olmak üzere birçok Belediye Başkanı ile 100'e yakın görüşme gerçekleşmiş oldu. Burada bu projelerle ilgilenen, önümüzdeki günlerde de Ordu programları ile daha da altlığının pekişebileceği bir dizi görüşmeler gerçekleştirildi. Yani ülke çapında değil, uluslararası arenada da kendimizi ifade etme fırsatı bulduğumuz bir fuardı" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim