• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Unutanlar için sahne aldılar

Unutanlar için sahne aldılar
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi işbirliğinde düzenlenen Alzheimer Farkındalık Günü'nde "Unutanlar için söyle"...

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi işbirliğinde düzenlenen Alzheimer Farkındalık Günü'nde "Unutanlar için söyle" adlı video klibin gösterimi ile "Unutsalar da unutulmayacaklar" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi işbirliğinde 21 Eylül Alzheimer Farkındalık Günü düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör ve Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Eryılmaz ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Eryılmaz, Alzheimer'in henüz tedavisi olmayan ve sinsice ilerleyen bir unutkanlık hastalığı olduğunu belirterek, "Unutmaktan korkma sakın, hastalıktan korkma sakın" diyerek farkında olmanın, kabullenmenin ve önlem almanın ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz" ifadelerini kullandı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Güngör ise, Alzheimer'in tedavisi bulunmayan bir hastalık olduğunu kaydederek, "Maalesef öncelikle büyüklerimizde gördüğümüz ama tıbbi açıdan da elimizden gelen bir şeyin olmadığı, insanlık olarak içimizin eridiği bir hastalık" dedi.

"Toplumsal farkındalığı artırmaya çalışıyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Değirmenci de Büyükşehir ve Kent Konseyi olarak Denizli'de yaşayan tüm vatandaşların hayat kalitesini artırmak için çalıştıklarını söyledi. Bu anlamda Alzheimer Derneği ile de birçok işbirliği yaptıklarını vurgulayan Değirmenci, "Dünyadaki ortalama hayat süresinin artması, yaşam kalitesinin artması ve insan ömrünün uzaması ile hayatımızda daha fazla yer edinen bir hastalık Alzheimer. Ama bunu erken tedavi, erken tanı ile biraz geciktirme, belki alınabilecek tedbirleri artırma, tedbirlere erişimi kolaylaştırmak gibi toplumsal farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Bu hastalığa yakalanmış büyüklerimiz var" dedi.

Unutanlar için sahne aldılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim