• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Ünlü Sanatçı Osman Genç’ten Sahne Eleştirisi

Ünlü Sanatçı Osman Genç’ten Sahne Eleştirisi
KIRKLARELİ (İHA) – Usta tiyatro ve sinema oyuncu Osman Genç, ünlü tiyatro oyuncusu Emre Kınay'ın Tekirdağ'daki sahne eleştirisine destek vererek, "Sanatın...

KIRKLARELİ (İHA) – Usta tiyatro ve sinema oyuncu Osman Genç, ünlü tiyatro oyuncusu Emre Kınay'ın Tekirdağ'daki sahne eleştirisine destek vererek, "Sanatın icra edileceği yerde sahneler daha iyi olmalı. Yetkililer biraz daha duyarlı olmalı, evindeki konforu tiyatro sahnesinde yakalamalı" dedi.

Usta tiyatro ve sinema oyuncu Osman Genç, Tiyatro Hoyrat ekibi tarafından sahnelenecek olan, Erdinç Aydın'ın yazdığı "Seni Çok Seviyorum" adlı tiyatronun oyuncularına destek vermek amacıyla Kırklareli'nin Babaeski ilçesine geldi.

Osman Genç yaptığı açıklamada, "Babaeski'ye yıllar evvel Orta Direk Tiyatrosu olarak gelmiştik. O zaman geldik oyunumuzu oynadık. "Seni Çok Seviyorum" oyununa destek vermek amaçlı eski tiyatro oyuncusu arkadaşlarımla birlikte buraya çıktık geldik. Biraz süperrizerlık gibi bir şey üstlendim onu yapacağım" diye konuştu.

"ŞUAN DEVAM EDEN PROJELERİMİZ VAR"

Devam eden projelerinden de bahseden Osman Genç, İstanbul'da Avcılar'da Orta Direk Tiyatrosu Pikola Sahnesi diye bir sahnelerinin olduğunu, Bir Garip Orhan Veli ve Taburenin Hikayesi adında Kültür Bakanlığı'nın desteği ile bir oyun yönettiğini söyledi. Çocuk oyunlarının da bulunduğunu hatırlatan Genç, "Yıllardan beri büyükşehir belediyesiyle de ve birçok belediyeye oynadığımız "Çar Çöp Derler Bize" Kısa film çektik, "Koltuk" diye, tiyatronun önemsenmemesinden alakalı bir kısa film çekti" diye konuştu.

SAHNE ELEŞTİRİSİ

Yeni bir senaryo yazdığını aktaran Genç, "O da yakında çekeceğimiz "Tebeşir" diye bir film. Orada bir şizofrenin hikayesini anlatıyorum. Karadeniz TV'de bir talk show ve kültür sanat ağırlıklı bir program yapıyorduk. Öncelikle arkadaşlarımın Serap ve Ferdi'nin burada olması Babaeski açısında da çok hareketlenecektir anlamına gelecektir bu. Şu an görüyorum, Babaeskiyi hareketli görmek beni mutlu etti. Şuan prova aldığımız sahne açısından bakıldığından bir okul tiyatrosuna yönelik gayet iyi, prova tiyatrosu olarak ama iyi bir oyun koymaya kalktığınız zaman sahneye hem oyuncunun hem seyircinin rahat etmesini istediğiniz zaman derinlik bakımından örnek veriyorum. Frizlerinin olmamasından kedi yolunun olmamasından birçok eksiklikten ziyade buradaki tiyatrolar, tiyatro prova sahnesi için söylüyorum, bir de çok amaçlı günler için yapılmış sahneler. Tiyatro olmaması kötü bir şey" ifadelerini kullandı.

"EMRE KINAY'I KUTLUYORUM"

Oyuncu Emre Kınay'ın tiyatro hakkında yaptığı açıklamalara destek veren Genç, "Emre Kınay'ı kutluyorum. Çünkü eğer o sahnede oynamayı kabul edip, örnek veriyorum sahnenin kötü olmasına rağmen sesini çıkartmamış olsaydı, sahnelere insanlar yeterli derecede önem vermemeye devam edeceklerdi. Yetkililer biraz daha duyarlı olmalı, hatta seyirci de duyarlı olmalı. Şöyle, evindeki konforu sahnede yakalamalı. Hatta evinde olmayan konforu tiyatro sahnesinde yakalamalı. Çünkü hem orada konser verilecek, tiyatro oyunu yapılacak bir sanatın icra edileceği yerde sahneler daha iyi olmalı" dedi.

"OSMAN GENÇ BİZİM HOCAMIZDIR. HOCALARIN HOCASIDIR"

Yeni bir oyun çıkarttıklarını söyleyen Genel Sanat Yönetmeni Ferdi Hoyur, "Seni Çok Seviyorum adlı bir oyun. Büyük yaş gurubuyla halk eğitim adına bunu burada oynayacağız. Babaeski'de oynayacağız sonra Dünya Tiyatrolar Haftası'nda Lüleburgaz'da oynayacağız. Osman Genç geldi, kendisi ünlü tiyatrocu ve tiyatro adamıdır. Bizim hocamızdır. Hocaların hocasıdır" ifadelerini kaydetti.

Oyun hakkında bilgi veren Yönetmen Serap Aslan ise, "Aslında konu olarak tiyatrocuların, tiyatro yöneticilerin ne kadar çok sıkıntı, maddi zorluklar çektiğini anlatan bir oyun. Daha önce İstanbul'da oynanmış bir oyun, ekip 10 kişiden oluşuyor. Ekipte 50 yaşında da oyuncumuz var 18 yaşında da oyuncumuz var" dedi.

Ünlü Sanatçı Osman Genç’ten Sahne Eleştirisi

Ünlü Sanatçı Osman Genç’ten Sahne Eleştirisi

Ünlü Sanatçı Osman Genç’ten Sahne Eleştirisi

Ünlü Sanatçı Osman Genç’ten Sahne Eleştirisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim