• BIST 9583.3
  • Altın 2471.687
  • Dolar 32.4851
  • Euro 34.5845
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Üniversitelilere Kariyer Akademisi Umut Oldu

Üniversitelilere Kariyer Akademisi Umut Oldu
Türkiye'de faaliyet gösteren 193 üniversite ve bir çok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kalifiye eleman arayışına çözüm olacak projenin tanıtımı...

Türkiye'de faaliyet gösteren 193 üniversite ve bir çok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kalifiye eleman arayışına çözüm olacak projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

UNITS Kariyer Akademisi'nin İstanbul'daki Hodja Pasha'da düzenlediği tanıtımda konuşan UNITS Kurucular Kurulu Başkanı Merve Akman, "Türkiye'nin geleceği olan gençlerin liseden üniversiteye geçiş sürecinde, üniversite döneminde ve mezun olduktan sonraki kariyer hayatlarında, öncü olarak gelecek kaygılarının ortadan kaldırılması ve ülkemizde bilinçli nesil yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Projeyle başta ülkemizdeki ve ileri yıllar için yurt dışındaki kaliteli eleman arayışı açığını ortadan kaldırarak, bireysel gelişim ve sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesini ve geliştirilmesini sağlayarak, her kademede personel yetiştirilmesinde ve sektörlerin birbirini yakından tanımasında global bireyler yetiştirerek ülkemizin gelişmişlik düzeyine katkıda bulunabilmeyi hedefliyor" dedi.

Gönüllülük Koordinatörü İlyas Ceylan ise, "UNİTS Kariyer Akademisi daha lisede okurken öğrencilerin kariyer basamaklarını çıkmasında onlara destek olacak olan bir platformdur. Bu anlamda öğrencilerin liseli, üniversiteli ve mezun olarak üçlü gruplar halinde oluşturulduğu ve içerisinde kariyer ek gelirinin bulunduğu beyin takımının gönüllüğünün start up projelerinin bulunduğu bir çalışma olarak devam edecektir. Bu anlamda 193 üniversitede UNİTS Kariyer Akademisi yapılanmaya başlandı ve her üniversitenin bir gönüllük, beyin takımı ve kariyer ek gelir start up projelerinin direktörleri bulunmaktadır" dedi.

UNITS Kariyer Akademisi'nin nasıl ortaya çıktığını anlatan Harun Özmutlu ise, "Ülkemizdeki nitelikli her üniversiteye her öğrenciye ulaşılamayan, eğitimleri, projelerin desteklerini , konuşmacıları ulaştırmak adına böyle bir fikir ortaya atıldı. Bunun ana temelinde start up vardı. İlk başta üç bölümden oluşturmuştuk. Kariyer bölümümüz, start up ve beyin takımı bölümlerimiz olmak üzere. Sonradan tabi yeni fikirler gelerek bunu biz beş bölüme çıkardık. Finansman olarak da çözüm ortaklarımıza sponsorlarımızla gidiyoruz. Üniversitelerimiz de bu projelerimize destek veriyor" dedi.

Düzenlenen proje tanıtımı; Küçükçekmece Belediyesi'ni temsilen Özgür Oran, TAYGİAD Başkanı Yusuf Yetişgin, İstanbul Ticaret Üniversite Kariyer Merkezi Müdürü Uğur Kaya, Türkiye Yazarlar Birliği'ni temsilen Fatma Gülşen Koçak, Agile Turkey'i temsilen Atilla Koç, Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Gülten Erdem Ünlü ve bir çok eğitmen, kamu ve özel kuruluşunun katılımıyla gerçekleşti.

Üniversitelilere Kariyer Akademisi Umut Oldu

Üniversitelilere Kariyer Akademisi Umut Oldu

Üniversitelilere Kariyer Akademisi Umut Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim